10 december 2012 In de media

Rutten blij verrast met steun ‘boze’ menigte

De spelers en staf van Vitesse waren even geschrokken toen een menigte de spelersbus opwachtte na de nederlaag bij VVV-Venlo. Het bleek echter om iets positiefs te gaan.

Vitesse-supporters wachtten de bus op na de nederlaag van de Arnhemmers in Limburg, maar deden dit om de ploeg te steunen. Normaliter doet de aanhang van een club dit om verhaal te halen, maar de spelers en staf van Vitesse konden opgelucht ademhalen.

"Ik heb al eens meegemaakt dat supporters de bus tegen hielden", doelt Fred Rutten op de situatie die zich vorig seizoen in Eindhoven bij PSV voltrok. De toenmalige ploeg van Rutten verloor destijds van NAC Breda, waarna boze PSV-supporters tekst en uitleg eisten van de spelers en Rutten.

Rutten was zeer te spreken over de actie van de Vitesse-fans en met name het vuurwerk dat zij afstaken. "Het is heel positief dat de supporters een positief signaal willen afgeven naar de spelersgroep. Het was trouwens prachtig vuurwerk, het was net Oud en Nieuw", aldus Rutten tegen Omroep Gelderland.

Aanvoerder Kashia benadrukt op de officiële clubsite dat het om een misverstand ging toen de bus van Vitesse doorreed. "Toen we aankwamen in Arnhem stonden er ineens veel supporters. Als spelersgroep kwam dit als verrassing en wisten we niet goed hoe we moesten reageren. Ik dacht dat het negatief bedoeld was, want we hadden immers verloren bij een degradatiekandidaat."

"Als ik dit had geweten hadden we natuurlijk alle tijd genomen. De supporters zijn het gezicht van de club en wij hebben ze nodig in mooie, maar ook in mindere tijden."

Goal / Video Speldenaar

Hoofdsponsor: