22 oktober 2011 In de media

Rutten dubt over Lens

Na een helft rust te hebben gekregen in het gewonnen Europa Leagueduel met Hapoel Tel Aviv (0-1), keert Kevin Strootman tegen Vitesse terug in de basis bij PSV.
Trainer Fred Rutten wilde na terugkomst uit Israël niet vertellen of Zakaria Labyad opnieuw de voorkeur krijgt boven de donderdagavond gepasseerde Jeremain Lens.

"Daar moet ik nog even over nadenken”, zei Rutten, die tevreden was over de korte invalbeurt van Lens. "Ik ben heel content met de reactie van Jeremain in de laatste tien minuten. Hij had zomaar voor de beslissing kunnen zorgen, met een assist of door middel van een doelpunt.”

Rutten benadrukte dat de reserverol van Lens niets met de instelling van de Oranje-international te maken had. ,,Het is puur een technisch verhaal. Het heeft onder meer te maken met zijn rendement. Jeremain had ‘het’ de laatste tijd even net niet, maar dat kan zomaar ineens weer omdraaien. Misschien is dat nu al het geval.”

Dat het plezier momenteel niet bepaald van Lens afstraalt, is volgens Rutten de aard van het beestje. ,,Ook als Jeremain goed in zijn vel zit en aan de lopende band scoort, heeft hij dezelfde mimiek. Dat zal waarschijnlijk nooit veranderen.”

Telegraaf

Hoofdsponsor: