2 augustus 2012 In de media

Rutten gelooft in stunt

Zijn selectie schreeuwt nog om de komst van enkele sterk­makers, maar Vitesse-trainer Fred Rutten begint vandaag (aanvang 17.00 uur) vol optimisme aan het tweeluik met FC Anzji.
„Wij zijn hier gekomen om een ronde ver­der te komen”, sprak de coach gis­teren tijdens de officiële persconfe­rentie in Saturn Stadion. „Wij zijn hier niet om ervaring op te doen”, stelde Rutten. „Winnen, dat is de doelstelling. Die instelling wil ik terugzien op het veld.”

Dat de miljoenenformatie van Guus Hiddink als favoriet begint aan de derde voorronde van de Eu­ropa League, daarover bestaat wei­nig onduidelijkheid. Zeker gezien het feit dat de Russische ploeg al lang en breed in de eigen competi­tie bezig is ( een zege en een gelijk­spel), terwijl de selectie van Vites­se de komende weken waarschijn­lijk nog op een handvol posities zal worden versterkt.

Rutten erkende dat het sportief ge­zien jammer is dat zijn elftal er nog niet in definitieve lijnen staat, nu de club na tien jaar is terugge­keerd op de Europese velden. „Dat komt voor een groot deel doordat ik pas vlak voor de eerste training mijn contract heb getekend. Wat transfers aangaat, is het belangrijk dat we geen overhaaste dingen doen. Ik heb liever dat we iets lan­ger wachten en dan tevreden zijn. Anzji is al verder in het seizoen dan wij, daarom is die ploeg tegen ons de favoriet”, aldus de coach. „ Maar wij hebben zeker kansen. Ook wij hebben goede spelers. We kunnen voor een positieve verras­sing zorgen. Het team bruist van de energie. We moeten ervoor zor­gen dat we hier scoren.”

Vitesse trainde gisteravond kort in Saturn Stadion. De ploeg had een lange (in totaal 14 uur!) en ver­moeiende reis in de benen. Het vertrek van vliegveld Weeze had plaats met drie uur vertraging, doordat Vitesse een andere vlieg­maatschappij moest zoeken nadat de Poolse firma daags voor vertrek was afgehaakt. „ Geen probleem, dit hoort erbij”, aldus Rutten. „ Al­leen hebben we daardoor vanmid­dag niet kunnen rusten. We trai­nen daarom heel rustig.”

Bij Vitesse ontbreekt naast de ge­schorste Tomas Kalas ook Nicky Hofs, die dinsdag tijdens de trai­ning een lichte knieblessure heeft opgelopen. Hoe lang de middenvel­der buitenspel zal staan, is nog niet duidelijk. Rutten gunt nieuwe­ling Simon Cziommer waarschijn­lijk een plek in de wedstrijdselec­tie van achttien man.

Vermoedelijke opstelling Vitesse:
Velthuizen; Yasuda, Van der Struijk, Kas­hia, Van Aanholt; Van Ginkel, Pröpper, Van der Heijden; Ibarra, Bony en Reis.

Gelderlander

Hoofdsponsor: