2 juli 2012 In de media

Rutten gelooft in Vitesse

De eerste repetitie van Vitesse in de voorbereiding op het nieuwe seizoen begon gistermid­dag tien minuten later dan ge­pland. Fred Rutten, de 49-jarige opvolger van de naar Anderlecht gejaagde John van den Brom, arri­veerde pas iets na het middaguur op sportcentrum Papendal.
De ge­borenWijchenaar kwam in alle haast uit het Franse Nice, waar hij zaterdagavond met Vitesse- eige­naar Merab Jordania de laatste za­ken van zijn eenjarige verbintenis had besproken.

,,De mensen bij Vitesse hebben mij de laatste tijd steeds enthou­siaster gemaakt’’, zo verklaarde Rutten na de oefensessie waarom hij afziet van zijn aangekondigde jaartje vrijaf. ,,Deze club is bezig met een mooi en ambitieus pro­ject. Daar wil ik graag aan meewer­ken.’’

Rutten tekent in Arnhem een con­tract voor slechts één seizoen. Zon­der opties, voegde hij daar zelf meteen aan toe. ,,We hebben el­kaar een aantal beloftes gedaan.

Na een jaar kunnen we zien of bei­de kanten die beloftes hebben in­gevuld’’, stelde Rutten, die de toe­zeggingen niet wilde specificeren.

Daardoor is het niet duidelijk of de coach heeft ingestemd met de plannen van Jordania over de op­stelling en speelwijze. De succes­volle en populaire Van den Brom moest wijken uit Arnhem, omdat hij niet meeging in de voorkeuren van de clubbaas.

,,Ik kan niet over mijn voorganger spreken’’, stelde Rutten. ,,Het zou vreemd zijn als ik niet mijn ideeën op Vitesse los zou laten. Ik zie daar­in geen hobbels. Ik heb bij meerde­re moeilijke clubs gewerkt. Daar heb ik geen probleem mee. Ik heb er heel veel zin in.’’

Rutten werkte eerder bij FC Twen­te, Schalke 04 en PSV. In Eindho­ven werd hij aan het einde van het afgelopen seizoen ontslagen, toen de club andermaal het landskam­pioenschap dreigde te gaan mis­sen. Biedt Vitesse hem de ultieme kans op eerherstel? Nee, zo ziet Rutten dat niet.

,,Ik heb geen enkele wrok richting PSV. Dat is een heel mooie club, waar ik acht jaar heb gewerkt. Ik hoop dat ik bij Vitesse hetzelfde ge­voel krijg. Natuurlijk moet ik een stapje terug doen. Maar ik weet wat deze club kan en wil. Dat spreekt me heel erg aan’’, refereer­de Rutten aan de ambitie van Jor­dania. ,,De doelstelling is op ter­mijn kampioen worden. Dat is dit seizoen nog niet reëel. We moeten grote stappen maken. Daarom ben ik hier. Ik geloof dat het mogelijk is. Toen ik bij FC Twente begon, had ook niemand gedacht dat de club drie jaar na mijn vertrek kam­pioen zou worden.’’

Gelderlander

Hoofdsponsor: