9 augustus 2012 In de media

Rutten gelooft in wonder

 Vitesse probeert vanavond te­gen FC Anzji de 2-0 uit de heenwedstrijd goed te maken. Fred Rutten gelooft in een wonder: „Ik denk dat alles nog mogelijk is.”
Vitesse streeft vanavond in GelreDome naar het Wonder van Arnhem. De ploeg van trainer Fred Rutten moet tegen FC Anzji (aanvang 20.00 uur) de 2-0 neder­laag uit de heenwedstrijd goed ma­ken, om een plek te krijgen in de play-offs van de Europa League.

Een bijzonder lastige opgave, te­gen een sterke opponent die ook in de eigen com­petitie nog ongeslagen is. „Maar in voetbal kan al­les gebeuren”, zo toonde Rutten zich gistermiddag optimistisch tijdens de persconferentie voor de return in de derde voor­ronde.

„ Onze uitgangspositie is niet top, doordat we niet gescoord hebben in de uitwedstrijd. Maar dit team heeft veel vertrouwen in thuiswedstrijden. Ik verwacht dat we zeker weer kansen zullen krij­gen om te scoren. Als we snel sco­ren, en we steun krijgen van de supporters, dan is alles nog moge­lijk.”

In de vorige voorronde wierp Vi­tesse het Bulgaarse Lokomotiv Plo­vdiv in Arnhem uit het toernooi: 3-1 na de 4-4 in Lovech. Maar het FC Anzji van trai­ner Guus Hiddink is van een ander kaliber.

„Het verschil tussen Anzji en Vitesse is dat wij met vijf man voor de bal speel­den, toen we met tien man stonden door de bles­sure van Frank van der Struijk. Op dat moment scoorde Anzji de 1-0. Toen zij even een man minder hadden, stelden ze meteen een de­fensief blok op. Dat is volwassen­heid, ervaring. Daarmee ben ik be­zig bij Vitesse”, aldus Rutten. „Dit team heeft veel leiding nodig van buitenaf. In het veld zijn ze nog veel met zichzelf bezig.”

Daarom wil de coach graag de ge­louterde Ajacied Theo Janssen te­rughalen naar Arnhem. „Die wens heb ik uitgesproken en ik hoop dat die in vervulling gaat”, aldus Rutten, die refereerde aan de wed­strijd om de Supercup tussen Ajax en PSV van afgelopen zondag. „ Als ik zie dat Janssen het gevecht met Mark van Bommel aangaat. Dat zijn spelers die ik graag in mijn team wil hebben.”

Rutten kan vanavond beschikken over Tomas Kalas en Nicky Hofs, die vanwege respectievelijk een schorsing en een knieblessure het eerste duel met FC Anzji misten. Frank van der Struijk is nog niet helemaal hersteld van de hoofd­blessure die hij opliep in Moskou.

Vermoedelijke opstelling Vitesse:
Velthuizen; Yasuda, Kashia, Kalas, Van Aanholt; Van Ginkel, Cziommer of Pröpper, Van der Heijden; Ibarra, Bony en Reis.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: