20 december 2012 In de media

Rutten looft signaal van fans en van het elftal

Vitesse-trainer Fred Rut­ten zag woensdagavond tot zijn te­vredenheid dat zijn ploeg tegen ADO’20 het juiste antwoord gaf na de wanvertoning van zondag te­gen RKC Waalwijk (2-2).
 Na de 10-1 bekerzege op de topklasser uit Heemskerk zei hij: „We zitten in de koker voor de loting. Deze hoge score is een mooi signaal van het team. Het toont aan dat de spelers wat terug wilden doen na afgelo­pen zondag.” Na de rimpelloos verlopen partij in de achtste finales van de strijd om de KNVB-beker sprak Rutten van een mooie wisselwerking tus­sen de spelers op het veld en de supporters op de tribune. „Want niet alleen de spelers gaven een po­sitief signaal.

Anderzijds deed het publiek dat ook richting het team. De spelers wilden een reactie laten zien na afgelopen zondag en ik vond het publiek heel positief van­daag. Het is mooi, dat we op deze manier de laatste thuiswedstrijd van 2012 hebben kunnen spelen.”

Vitesse schopte het zelfs tot in de dubbele cijfers. Rutten: „Ik heb in fases van de wedstrijd als liefheb­ber genoten. Er stond een team in het veld, dat wilde winnen en dat door wilde gaan. Ik zag een enor­me wil om doelpunten te maken. Het elftal straalde plezier uit.”

Dat was tegen RKC totaal niet het geval geweest. „Het gaat vaak om de manier waarop je iets uitstraalt. En de goede manier heb ik van­daag gezien”, aldus Rutten, die geen halszaak maakte van de lege plekken in GelreDome. „Bij PSV heb ik het ook wel eens meege­maakt dat we voor 6.000 toeschou­wers tegen een amateurclub speel­den. Hier, bij Vitesse, wordt het al­leen wel uitvergroot.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: