14 juli 2012 In de media

Rutten mikt op top zes

Trainer Fred Rutten wil met Vitesse structureel tot de bes­te clubs van Nederland horen. Vol­gens de Wijchenaar, in Arnhem de opvolger van John van den Brom, is die doelstelling realis­tisch.
„We hebben bijna dezelfde groep als vorig seizoen. Met enkele gerichte versterkingen moeten we beter kunnen presteren dan afgelo­pen jaar”, aldus Rutten.

Jonathan Reis werd eerder deze maand voor vier jaar vastgelegd. De Braziliaanse spits was vorig sei­zoen ook al actief in Arnhem, net als verdedigers Patrick van Aan­holt en Tomas Kalas, die opnieuw door Vitesse worden gehuurd van Chelsea. Ismaïl Aissati wordt de eerste aankoop van Vitesse dit sei­zoen. De middenvelder van Ajax, met Vitesse mee op trainingskamp in het Brabantse Leende, tekent de komende week een contract, zo verwacht Rutten. „Ik hoop dat Ismaïl donderdag al inzetbaar is”, meldt de oefenmeester. Aissati speelde in het seizoen 2010-2011 op huurbasis voor Vitesse. Vitesse speelt donderdag in de tweede voorronde van de Europa League in het Bulgaarse Lovech tegen Lo­komotiv Plovdiv. Vitesse mag tot 24 uur voor dat duel bij de UEFA één nieuwe speler opgeven.

Simon Cziommer, die momenteel ook op proef is bij Vitesse, traint al­leen mee en zal naar verwachting geen contract tekenen. Rutten: „ Si­mon houdt bij ons zijn conditie op peil. Niets meer, niets minder.”

Rutten begint zijn draai te vinden bij Vitesse, een club waar hij aan­vankelijk geen trainer van wilde worden. „Ik was na mijn voortijdi­ge vertrek bij PSV eerder dit jaar erg teleurgesteld. Ik wilde rust en was even klaar met het voetbal. Maar Vitesse bleef bellen en ik be­sloot om een vrijblijvend gesprek aan te gaan.”

Vitesse wordt ook wel FC Hol­lywood aan de Rijn genoemd. Rut­ten weet dat Vitesse geen makkelij­ke club is. „ Maar ik ben zelf ook geen makkelijk trainer. Hoe hoger de club, hoe meer reuring er is. Bij PSV was er ook altijd wat aan de hand. FC Hollywood aan de Rijn? Ach, het zal wel. Maar ik ga geen Gucci-tas kopen.”

Vitesse speelt vandaag vanwege veiligheidsredenen op een gehei­me locatie tegen FC Den Bosch. Daarna zit het trainingskamp in Brabant erop. Drie wedstrijdjes te­gen amateurclubs De Bataven, De Valk en Wilhelmina’08 en een oe­fenduel tegen FC Den Bosch, Rut­ten had liever iets betere sparrings­partners gehad. „ Maar ik ben laat ingestapt en het oefenprogramma stond toen al zo goed als vast. Ove­rigens zoek ik geen excuus. We hebben hard getraind.”

 

Gelderlander

Hoofdsponsor: