31 oktober 2012 In de media

Rutten neemt Staphorst heel serieus

Vitesse speelt deze woensdag in de derde ronde van de KNVB- beker tegen hoofdklas­ser Staphorst (GelreDome, 20.00 uur). Trainer Fred Rutten gaf dins­dag aan dat maar weinig basisspe­lers rust zullen krijgen.
„Ik houd niet zo van spelers rust geven. Maar misschien stel ik wel een paar anderen op”, zei Rutten.

Zo krijgt Tomas Kalas sowieso rust. De 19-jarige verdediger heeft al weken last van ‘kleine pijntjes’. „Hij is jong en speelt veel wedstrij­den. Eerder waren het de ham­strings, tegen AZ zondag speelde zijn knie op. Dan is het verstandig hem even aan de kant te houden”, aldus Rutten.

Net als in de vorige bekerronde te­gen Gemert staat Eloy Room in het doel van Vitesse. Iets wat vol­gens Rutten niet betekent dat Room tijdens alle bekerduels van Vitesse in de basis staat. „ Ik maak elke week nieuwe afwegingen. Nu kies ik voor Eloy, maar het kan zijn dat Piet Velthuizen de volgen­de ronde in de basis staat. Als wij die halen.”

Rutten neemt het bekerduel met Staphorst heel serieus. „In het vori­ge bekerduel tegen Gemert had­den we een stroeve start. Gemert had voor rust tweemaal kunnen scoren. Gelukkig gebeurde dat niet, maar het was wel een waar­schuwing. Wij moeten de volgen­de ronde halen. Klaar.”

Assistent- trainer Stanley Menzo heeft zaterdag een wedstrijd van de zaterdagse hoofdklasser be­zocht. Rutten keek ook nog naar een dvd met wedstrijdbeelden van de amateurclub. „Nu telt alleen Staphorst, vanaf donderdagoch­tend richten we ons op Ajax.”

De basiself tegen Staphorst wilde Rutten niet prijsgeven. „Ik ben er ook nog niet helemaal uit.” Chel­sea- huurling Gaël Kakuta viel zon­dag goed in tegen AZ (1-2 verlies). Rutten is voorzichtig met hem. „Het zou kunnen dat hij speelt. Maar hij heeft de batterij nog niet helemaal vol. Kakuta is een type speler die het moet hebben van ac­tie op actie. Maar hij is nog niet topfit. Als dat straks wel zo is, dan is hij een serieuze kandidaat voor de linksbuitenpositie.”

Rutten is blij met de complimen­ten die Vitesse krijgt voor het ver­toonde spel dit seizoen, maar hij kan er verder weinig mee. „We doen aan klantenbinding. Leuk hoor, maar we hebben nog niets gewonnen.”

Een finaleplek in het bekertoer­nooi zou voor een club als Vitesse heel mooi zijn, meent de Wijche­naar. „Je moet wat geluk hebben met de loting, maar dat is wel het doel: zover mogelijk komen in het bekertoernooi.”

Vitesse verwacht woensdagavond circa 7500 bezoekers in GelreDo­me. Seizoenkaarthouders hebben gratis entree en er zijn reeds twee­duizend kaarten verkocht.

Vermoedelijke opstelling: Room, Yasu­da, Kashia, Van der Heijden, Van Aan­holt, Van Ginkel, Pröpper, Janssen, Ibarra, Bony, Reis.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: