5 november 2012 In de media

Rutten praat wek “Ik praat iedere week met Wilfried Bony om hem te bewegen in Arnhem te blijven na de winterstop, maar ik weet echt niet wat er gaat gebeuren. elijks met Bony

“Ik praat iedere week met Wilfried Bony om hem te bewegen in Arnhem te blijven na de winterstop, maar ik weet echt niet wat er gaat gebeuren. Maar volgens mij weet niemand dat.”
Trainer Fred Rutten van Vitesse beseft ook dat de inbreng van de Ivoriaan van doorslaggevende betekenis is voor zijn ploeg.

Intussen is Rutten wel bezig met een nieuw Vitesse zonder Bony. "Ik heb Jonathan Reis en Mike Havenaar in mijn selectie en die laat ik zoveel mogelijk spelen om op termijn Bony te kunnen vervangen. Natuurlijk zijn het andere types en dus zullen we onze speelstijl wel wat moeten aanpassen.” Havenaar en Reis moeten sowieso in januari de kar trekken bij Vitesse als Bony met Ivoorkust strijdt om het Afrikaanse kampioenschap in Zuid-Afrika.

Of Vitesse inderdaad in de nabije toekomst een rol gaat spelen in de strijd om de titel hangt volgens Rutten af van welk elftal hij na de winter tot zijn beschikking heeft. "Om nu met het opportunisme mee te gaan dat we meedoen om de landstitel, lijkt me niet verstandig. Na ons verlies een week geleden tegen AZ konden we er niets van. Een kampioenschap halen, is een proces, een lange weg en we zijn pas net onderweg.”

Telegraaf / Foto’s SV

Hoofdsponsor: