30 december 2012 In de media

Rutten schrijft Chanturia niet af

Giorgi Chanturia wordt door Vitesse het komend half jaar verhuurd aan Alania Vladikavkaz. In de eerste helft van het seizoen kreeg hij nauwelijks speelminuten.
Trainer Fred Rutten schrijft de aanvaller echter zeker nog niet af.

Potentieel

"Hij heeft potentieel. Neem niet te snel afscheid van dat soort spelers", sprak Rutten over Chanturia. "Hij is pas negentien jaar, een zeer getalenteerde speler. Hij kan zich gewoon nog ontwikkelen. Maar ik kies op dit moment voor een aantal andere spelers", aldus de coach.

Tribuneklant

Chanturia zat de laatste weken niet eens bij wedstrijdselectie van de Arnhemmers. Door de concurrentie binnen de spelersgroep moest hij plaats nemen op de tribune. Onder Rutten zijn momenteel Renato Ibarra (rechts) en Gael Kakuta (links) de vaste waarden op de flanken. Chanturia moest verder ook nog Mike Havenaar, Brahim Darri, Nicky Hofs en Davy Pröpper voor zich dulden. "Als je al niet bij de eerste achttien bent, dan wordt het moeilijk."

"Ik vind dat hij zich heel normaal gedraagt, zeker ook op trainingen zijn stinkende best doet", vervolgt Rutten. "Maar ik maak nou eenmaal een andere keuze. Dat is soms vervelend voor een speler. Dan is het het beste voor deze club dat je hem een half jaar ergens laat spelen."

Omroep Gelderland TxT / Foto’s SV

Hoofdsponsor: