3 augustus 2012 In de media

Rutten schrikt van Vitesse

Fred Rutten van moest gis­teravond wel even slikken. De trainer van Vitesse kreeg een indruk van de sterkte van zijn selectie. En die be­viel hem totaal niet.
Was hij aanvankelijk nog wel tevreden, na rust zag coach Fred Rutten zijn ploeg in de eerste Europa League­ontmoeting met FC Anzji door de mand vallen. Vitesse ver­loor met 2-0 tegen de ploeg van Guus Hiddink.

„Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was veel te groot. Een aan­tal spelers kon niet op­brengen wat zij in de eer­ste helft wel konden. De jongens moeten leren ‘in de hard­heid’ te komen”, sprak Rutten fel.

Met hardheid bedoelde hij daad­werkelijk pijn hebben. „ Je voelt het als je zo’n wedstrijd speelt, en daar moet je doorheen. Over je grenzen gaan, dat kunnen niet alle jonge jongens.”

Na de nederlaag tegen zijn voorma­lig leermeester Hiddink, kampte Rutten met dubbele ge­voelens. „Er had meer in gezeten. We hadden de wedstrijd in de eerste helft aardig onder contro­le en zowel defensief als offensief goed gespeeld. We kregen ook twee, drie mogelijkheden.”

Vitesse kreeg vlak rust een goede kans via Jonathan Reis en later nog een voor spits Wilfried Bony. „We hadden onze goal kunnen krijgen”, somberde Rutten.

Hij bracht na de 1- 0 achterstand met Mike Havenaar zelfs nog een extra spits, voor de moegestreden Davy Pröpper. „ Omdat ik die uit­goal belangrijk vind.”

De kater na de tweede treffer van Anzji was des te groter. „ Omdat ik het gevoel heb dat we meer ver­dienden en dat het er in heeft geze­ten. Het wordt nu wel heel moei­­lijk”, besefte Rutten.

Guus Hiddink was in het Saturn­stadion in Moskou in zijn nopjes met de uitslag. „We hadden het in de eerste helft moeilijk. Vitesse speelde goed, was een klasse beter. Het is knap zoals Vitesse speelde, maar in de finale deden ze het niet goed”, vond Hiddink, die ‘een kwaaie uitwedstrijd’ verwacht in Arnhem. „ Het is een goede uitslag voor ons, maar er zal flink gestre­den moeten worden om dit over de bühne te krijgen.”

Gelderlander / Foto Anzhi

Hoofdsponsor: