19 juli 2012 In de media

Rutten steelt de show tijdens persconferentie

Ondanks de drukkende hitte was Vitesse-trainer Fred Rut­ten gisteravond op dreef tijdens de persconferentie in de aanloop naar het Europa League- duel met Loko­motiv Plovdiv.
Toen een Bulgaarse journalist voorzichtig een telefoon­tje met opname-apparatuur voor hem neerlegde, stopte hij het zon­der blikken of blozen in zijn zak. „Thanks.”

Het Bulgaarse journaille was niet zo geïnteresseerd in Vitesse. Ze wil­den vooral weten of Rutten de Bul­gaarse PSV- speler Stanislav Mano­lev nog wel eens spreekt. Rutten, tot voor kort nog werkzaam in Eindhoven, bevestigde dat. Hij ant­woordde in het Engels, de Bulga­ren snapten er weinig van. Maar toen Rutten ‘ Stanny’ zei, werd er geglunderd.

Of Rutten wist dat Lokomotiv’s beste speler, Dakson Soares da Sil­via een paar dagen geleden is ver­kocht aan Vasco da Gama, was de vraag van een van de aanwezigen.

Rutten leek daarvan niet op de hoogte. Maar volgens de coach van Vitesse zegt het vertrek van de Bra­ziliaan niets over de kracht van het team. „ Lokomotiv is een stug­ge ploeg.”

De Bulgaarse media waren onder de indruk van Ruttens woorden en wilden na afloop op de foto met deWijchenaar. Rutten vond het prima en poseerde geduldig.

Gelderlander

Hoofdsponsor: