1 juli 2012 In de media

Rutten trainer van Vitesse

Vitesse heeft de aanstelling van Fred Rutten als de nieuwe trainer publiekelijk gemaakt. De 49-jarige oefenmeester verscheen vanmiddag op Papendal en geeft direct de eerste training van het nieuwe seizoen.

Rutten arriveerde iets te laat op het trainingscomplex waar de spelersgroep hem stond op te wachten. De Wijchenaar vertrok rechtstreeks naar de kleedkamer om zich op te frissen. De oefensessie begon daardoor een kwartiertje later dan gepland.

De komst van Rutten naar Arnhem mag geen verrassing heten. De oud-trainer van PSV werd zaterdagavond min of meer al aangekondigd op de officiële website vab Vitesse. De Gelderse club plaatste een silhouet met bijbehorende tekst ”Nieuwe trainer. Ben jij er morgen bij?’. De afbeelding leek precies het hoofd van Rutten.

 


Fred Rutten nieuwe trainer Vitesse

Fred Rutten is zondagmiddag onder grote belangstelling gepresenteerd als nieuwe trainer van Vitesse. Hij is de opvolger van opgestapte John van den Brom.

Rutten werd gepresenteerd tijdens de eerste training van de Arnhemmers.

De naam van Wijchenaar Rutten zong al langer rond in het GelreDome. Dinsdagavond werd Rutten met clubeigenaar Jordania en directeur Kasakowski gespot op een terras in Oosterbeek. Daar was ook Stan Valckx bij. Wat zijn rol wordt bij de Arnhemse club is nog onduidelijk.

Rutten werd eerder dit jaar ontslagen bij PSV. Daar was hij sinds 2009 trainer. Daarvoor was hij hoofdtrainer bij FC Twente en het Duitse Schalke 04.

In februari liet Rutten nog doorschemeren dat hij in het seizoen 2012/2013 geen club wilde trainen. Hij was destijds van plan om een sabbatical te nemen.

Stanley Menzo en Albert Capellas fungeerden tijdens de eerste training gewoon als assistent-trainer van Rutten en het lijkt erop dat zij dat ook gewoon blijven.

Op 17 juli is de eerste officiële wedstrijd van Vitesse. De Arnhemmers nemen het dan in Bulgarije op tegen Lokomotiv Plovdiv in de voorronde van de Europa League.

Telegraaf / Omroep Gelderland TxT

Hoofdsponsor: