4 juli 2012 In de media

Rutten vol aan de bak

Fred Rutten, de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse, kan met­een vol aan de bak bij de Gelderse club. De coach wil zijn eerste we­ken in Arnhem gebruiken voor een inventarisatie van de spelers­groep, maar tegelijkertijd wacht de voorbereiding op de wedstrijden tegen Lokomotiv Plovdiv.
 „Voor de club is het heel mooi dat Vitesse die wedstrijden speelt, maar voor mij als nieuwe trainer niet”, zegt Rutten, in de weten­schap dat ten koste van de Bulgaar­se ploeg de derde voorronde van de Europa League moet worden bereikt.

„ Deze week zal ik gebruiken om te kijken hoe fit iedereen is”, ver­volgt Rutten, die tot zijn tevreden­heid constateerde dat steraanvaller Jonathan Reis zondag tijdens de eerste training een afgetrainde in­druk maakte. „Hij is volgens mij wel eens zwaarder geweest dan nu. Hij ziet er goed uit. Als Jona­than zijn oude niveau kan berei­ken dat hij bij PSV heeft gehaald, dan kan hij heel waardevol wor­den voor Vitesse.” Terwijl hij gaat werken aan de ploeg die tegen Plovdiv zal aantre­den, gaat Rutten ook kijken waar het elftal eventueel nog verster­king nodig heeft. „We zijn er per­manent mee bezig om het team te versterken”, geeft de oefenmeester uitWijchen aan. „ Ik zal de selectie eerst gaan analyseren.”

Zondag deed Rutten de opvallen­de uitspraak, dat hij en clubeige­naar Merab Jordania elkaar dingen hebben beloofd. Hij wilde niet in­gaan op de toezeggingen, maar het lijkt er op dat Rutten aankopen mag doen. In dat verband circule­ren de namen van Orlando Engel­aar, met wie Rutten samenwerkte bij FC Twente, Schalke 04 en PSV, en Ismaïl Aissati, de clubloze spe­ler die momenteel meetraint met Vitesse en eerder al door Rutten naar Twente werd gehaald.

Programma Vitesse:
Zaterdag 7 juli: De Bataven – Vitesse ( 16.00 uur in Gendt).

Dinsdag 10 juli tot en met zaterdag 14 juli: Trainingskamp in Leende.

Dinsdag 10 juli: De Valk – Vitesse ( 19.30 uur in Valkenswaard).

Donderdag 12 juli: Wilhelmina’08 – Vi­tesse (19.30 uur in Weert).

Donderdag 19 juli: Lokomotiv Plovdiv – Vitesse ( Voorronde Europa League in Lovech, tijdstip nog onbekend).

Donderdag 26 juli: Vitesse – Lokomo­tiv Plovdiv ( Voorronde Europa League in GelreDome, tijdstip nog onbekend).

Zondag 29 juli: Vitesse Fandag 2012 ( aanvang 13.00 uur).

Gelderlander

Hoofdsponsor: