30 november 2012 In de media

Rutten vreest Afellay-scenario: “Bony onvervangbaar”

Zonder Ibrahim Afellay was Fred Rutten bij PSV niet meer in staat om kampioen te worden. De oefenmeester vreest nu bij Vitesse voor eenzelfde scenario.
Met Wilfried Bony heeft Rutten een speler tot zijn beschikking die van doorslaggevende waarde is. Een transfer in de winterstop lonkt echter, met clubs uit Duitsland, Engeland en Rusland die concreet dreigen te worden.

"Wilfried is onvervangbaar", zegt Rutten vrijdag tegen NUsport. "Hij is belangrijk op het veld en in de kleedkamer. Toen ik bij PSV werkte, vertrok Ibrahim Afellay in de winterstop naar FC Barcelona. Dat viel niet op te vangen. Als je de leider van je team verliest, moet je hopen dat er iemand anders opstaat in de pikorde."

Vitesse ontkomt na de 1-2 zege op PSV niet meer aan het predikaat titelkandidaat. In Eindhoven maakte Jonathan Reis een uitstekende indruk, klaar om de Ivoriaan te vervangen is hij volgens Rutten echter nog niet.

"Jonathan is nog niet terug op zijn oude niveau. Hij wil nog wel eens zijn been terugtrekken in ‘erop of eronder-duels’. Hij komt nu weer in de buurt van het gewicht van toen hij bij PSV speelde en hij een geweldige periode beleefde. Zondag had hij een paar beslissende acties, ik weet dat Jonathan eraan komt", aldus de coach.

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: