16 juli 2012 In de media

Rutten wil iets toevoegen

Vier maanden na zijn ontslag bij PSV staat trainer Fred Rutten voor de eerste serieuze opdracht met zijn nieuwe club Vitesse. In Bulgarije ontmoet Vitesse donderdag Lokomotiv Plovdiv als eerste horde op weg naar de groepsfase van de Europa League.
Meer dan tweeënhalve week is Rutten niet gegeven om zijn nieuwe ploeg vorm te geven en te leren kennen. „Ik ga niet veel veranderen”, zegt de coach met de zevende plaats van Vitesse van afgelopen seizoen in het achterhoofd. „Meer iets toevoegen.”

Na zijn avonturen in de top van Nederland en Duitsland is het nog steeds even wennen. Rutten als trainer van Vitesse. „Ik ben heel voorzichtig geweest om hier aan te beginnen”, bekent de coach dan ook. „Het is mij meerdere keren gebeurd dat de mensen die mij aanstelden, niet lang daarna zelf weg waren bij de club. Dat heeft er mede voor gezorgd dat ik de laatste twee keer de klus niet mocht afmaken. Met dat in het achterhoofd, heb ik maar voor één seizoen bij Vitesse getekend.”

Rutten: "Het is me hier de afgelopen twee weken ontzettend goed bevallen. Er staat hier een hele gretige groep, je merkt dat de spelers ontzettend graag willen en uitkijken naar het Europese avontuur.”

Telegraaf

Hoofdsponsor: