18 juli 2022 In de media

Ryan Flamingo vergroot defensieve mogelijkheden Vitesse

In navolging van Carlens Arcus, Melle Meulensteen en Ferro heeft Vitesse opnieuw een verdediger aan de gelederen toegevoegd. Ryan Flamingo maakt op huurbasis de overstap van de Italiaanse Serie A-club US Sassuolo. In de huurovereenkomst van de negentienjarige Nederlander is een optie tot koop opgenomen.

Flamingo is het levende bewijs van dat het in het voetbal snel kan gaan. De Blaricummer begon zijn loopbaan bij BFC (Bussum), kwam al vroeg bij Almere City FC terecht en tekende daar op zijn zestiende al een contract. Vlak na zijn achttiende verjaardag verhuisde Flamingo naar Italië. Sassuolo huurde hem eerst, maar had al snel genoeg gezien en legde de verdediger voor vier jaar vast. Dat bleek een goede keuze, want Flamingo ontwikkelde zich uitstekend in de regio Emilia-Romagna. Sterker nog: in het afgelopen seizoen scoorde de verdediger zelfs veertien keer in 32 duels in de beloftencompetitie, waarvan acht goals in een serie van zes wedstrijden. Dankzij deze prestaties werd Flamingo gekozen in het Elftal van het Jaar van de zogeheten Primavera-competitie.

Technisch directeur Benjamin Schmedes: “De komst van Ryan vergroot onze mogelijkheden in defensief opzicht, omdat hij een multifunctionele speler is. Hij is op meerdere posities in de achterhoede inzetbaar, maar kan ook op het middenveld uit de voeten”, stelt Schmedes. “Dat tekent ook de kwaliteiten van Ryan. Hij is een speler die niet alleen verdedigend zijn mannetje staat, maar ook aanvallende intenties heeft. Dat blijkt uit ook wel uit het aantal goals dat hij in de afgelopen anderhalf jaar bij Sassuolo maakte.”

Afgelopen zondag maakte Flamingo als invaller nog zijn officieuze debuut in de hoofdmacht van Sassuolo, tegen Real Vicenza. Acht dagen later mag hij zich dus officieel Vitessenaar noemen. “Dat voelt goed”, glimlacht Flamingo. “Het is voor mij een mooie kans om met Vitesse in de Eredivisie uit te komen. Ik heb mezelf de afgelopen jaren goed kunnen ontwikkelen en ook ervaring in het buitenland opgedaan, waardoor ik voor mijn gevoel klaar ben voor deze stap. Ik kijk ernaar uit om mezelf te laten zien in het geel-zwarte shirt”, vertelt Flamingo. De verdediger gaat rugnummer 3 dragen in Arnhem.

Vitesse heet Flamingo van harte welkom en wenst hem veel succes in Arnhem.

Bron: Vitesse / Foto's: Voetbal Primeur

Hoofdsponsor: