25 november 2016 In de media

Ryan Koolwijk mist de uitwedstrijd tegen Vitesse

Ryan Koolwijk mist morgen de uitwedstrijd tegen Vitesse (aanvang 18.30 uur). De aanvoerder van Excelsior Rotterdam heeft last van zijn lies.
,,Vervelend voor ons en vooral voor Ryan zelf’’, stelt Mitchell van der Gaag. ,,We willen echter geen risico nemen.’’

Opluchting
Excelsior Rotterdam won afgelopen week – na zes competitienederlagen op rij – met 3-2 van Sparta Rotterdam. ,,De opluchting was natuurlijk groot, dat lijkt me duidelijk’’, erkent Van der Gaag. ,,Iedereen liep hier met name de dag na de wedstrijd vrolijker rond, maar verder merkte ik geen verschil met de weken daarvoor. Ik was zelf vooral heel erg blij met de teamprestatie.’’

Vertrouwen
,,Morgen tegen Vitesse moeten we qua mentaliteit en arbeid hetzelfde laten zien als afgelopen zaterdag tegen Sparta. Natuurlijk zag je na de 3-2 van Sparta wat twijfel bij ons in de ploeg sluipen en was het alle hens aan dek. Dat heeft natuurlijk met vertrouwen te maken. Maar als team hebben we in die wedstrijd een prima prestatie geleverd en drie keer gescoord.’’

Uitdaging
Morgen wacht in Arnhem een nieuwe uitdaging tegen een ploeg die de afgelopen vijf wedstrijden niet wist te winnen. ,,Maar Vitesse speelde tegen SC Heerenveen (1-1) wel een heel goede tweede helft. Ze hebben gewoon een goede ploeg, met veel spelers met individuele kwaliteiten. Het zegt daarom niets dat het de laatste tijd minder loopt bij Vitesse.’’

Goede gevoel
,,Het wordt morgen een lastige wedstrijd voor ons, maar uiteraard hopen wij het goede gevoel van de overwinning op Sparta Rotterdam mee te kunnen nemen en buitenshuis weer eens punten te kunnen pakken.’’ Na de openingswedstrijd tegen FC Twente (1-2) werd op vreemde bodem niet meer gewonnen. Naast Ryan Koolwijk moet Excelsior het doen zonder Arghus Bordignon en Carlo de Reuver.

Statistieken
Excelsior kwam in de stadsderby tegen Sparta na zes competitiewedstrijden zonder zege weer tot winst en kan nu een eind maken aan de negatieve reeks in uitwedstrijden. Excelsior behaalde op vreemde boden tot dusverre nog maar vier punten. Alleen Go Ahead Eagles doet het met één punt nog minder in uitwedstrijden. De enige uitzege werd in de eerste speelronde behaald tegen FC Twente.

Vitesse wist de afgelopen vijf wedstrijden niet te winnen en wacht daarmee, samen met NEC, van alle ploegen in de Eredivisie het langst op een zege. Op 1 oktober kwam de ploeg uit Arnhem voor het laatst tot een overwinning, toen FC Groningen met 2-1 werd verslagen. Hoewel Vitesse momenteel vijf plaatsen hoger staat op de ranglijst, komt Excelsior bij een overwinning in punten gelijk met de ploeg uit Arnhem.

Vitesse – Excelsior staat in de Eredivisie voor de tiende keer op het programma. Excelsior won drie ontmoetingen, voor het laatst op 15 mei 2011. Tijdens de laatste speelronde kwam Excelsior in een onderlinge strijd om directe handhaving ondanks een 4-1 overwinning één doelpunt te kort. Vitesse hield de punten vier keer in Arnhem en tweemaal eindigde het treffen in een gelijkspel, waaronder afgelopen seizoen (0-0).

Arbitrage
Scheidsrechter: Siemen Mulder
Assistent-scheidsrechter: Jan de Vries en Freek Vandeursen
Vierde official: Steven van der Vrande
 

Excelsior / Foto’s SV

Hoofdsponsor: