18 juli 2023 In de media

Said Hamulic versterkt voorhoede van Vitesse

Na de terugkeer van Kacper Kozlowski heeft Vitesse opnieuw een aanwinst in huis gehaald. Said Hamulic komt de Arnhemse gelederen versterken. De 22-jarige spits wordt op huurbasis overgenomen van Toulouse FC, met een optie tot koop.

Hamulic is international van Bosnië-Herzegovina, maar hij groeide op in Nederland. De in Leiderdorp geboren aanvaller voetbalde in zijn jongere jaren bij diverse clubs, waaronder Alphense Boys, Go Ahead Eagles en Quick Boys. Hij vierde zijn profdebuut echter in Litouwen, in het shirt van DFK Dainava Alytus, in maart 2021. Het was de start van een avontuurlijke periode, die Hamulic langs Bulgarije (Botev Plovdiv), opnieuw Litouwen (FK Süduva Marijampole) en Polen (Stal Mielec) bracht. De aanvaller vertegenwoordigde dus meerdere clubs, maar wat altijd hetzelfde bleef was zijn behoorlijke doelpuntenproductie. Daarmee verdiende de spits in januari een mooie transfer naar het Nederlands getinte Toulouse FC. In dienst van de Zuid-Franse club kwam Hamulic tot zes wedstrijden in de Ligue 1. Ook maakte hij de winst van de Coupe de France mee met Toulouse.

Technisch directeur Benjamin Schmedes introduceert Hamulic als volgt: “Said is een beweeglijke aanvaller met veel mogelijkheden. Hij heeft een goed schot, is hongerig voor het doel en kan op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten. Naar dat type aanvaller waren we op zoek. We denken dat Said goed bij onze speelstijl past”, aldus Schmedes.

Hamulic kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan in Arnhem. “Ik had meteen al een goed gevoel bij Vitesse en dankzij de prettige gesprekken is dat gevoel alleen nog maar sterker geworden. Na een aantal jaren in het buitenland voelt dit als het juiste moment om mezelf te laten zien in de Eredivisie. Ik hoop mezelf verder te ontwikkelen bij Vitesse en met doelpunten en assists van waarde te zijn voor het team.”

Vitesse heet Hamulic van harte welkom en wenst hem veel succes in Arnhem.

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: