16 mei 2017 In de media

Samenwerking Vitesse betrokken en Pleyade

Vitesse Betrokken en Pleyade bekrachtigden afgelopen zondag een driejarige samenwerking. Pleyade biedt zorg en ondersteuning aan ouderen in Arnhem, Elst en de Liemers. Dit doen zij aan huis en op twaalf locaties. Beide partijen willen de komende jaren bijdragen aan de vitaliteit van ouderen in de regio en het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen.
Floor de Vroome, bestuurder van Pleyade: “Wij zoeken steeds meer de verbinding met maatschappelijke partners, bedrijven en organisaties in de gemeenten waar we actief zijn. We zijn blij dat we een samenwerkingspartner hebben gevonden in Vitesse Betrokken. Samen kunnen we mooie dingen organiseren, waar cliënten, medewerkers en vrijwilligers van genieten.”

Vitesse Betrokken zet zich al geruime tijd in voor ouderen in Arnhem. Dat doen ze onder andere middels het project OldStars. Wekelijks voetballen dertig zestigplussers bij convenantclub ESA. Naast het feit dat de ouderen wekelijks voetballen vormen zij ook een hechte groep die elkaar naast de trainingen regelmatig treffen. Vitesse Betrokken wil samen met Pleyade ervoor zorgen dat mensen op latere leeftijd nog steeds kunnen participeren en bijvoorbeeld ook nog GelreDome kunnen blijven bezoeken.

Niek Huisma, bestuurslid Vitesse Betrokken: “Pleyade en Vitesse Betrokken zijn begrippen in deze regio. Vanuit deze samenwerking willen we jaarlijks vele ouderen in de gelegenheid stellen om Vitesse te bezoeken en anderzijds ook zelf weer actief mee te doen, op een voetbalveld of daarbuiten. Wij kijken uit naar een mooie samenwerking.”

Over Pleyade 
Pleyade biedt liefdevolle zorg en ondersteuning aan ouderen in Arnhem, Elst en de Liemers. Via Pleyade Thuiszorg bieden we deze aan ouderen die zelfstandig thuis wonen. Bij Pleyade Revalidatie kunnen ouderen terecht voor tijdelijke revalidatiezorg. En als zelfstandig wonen niet meer lukt, bieden we een nieuw thuis in een van onze elf locaties voor wonen en zorg. Een veilige en vertrouwde omgeving met 24 uur per dag zorg en begeleiding. Ouderen en hun naasten kunnen dus altijd bij ons terecht. Uiteraard met een concrete hulp-, zorg- of ondersteuningsbehoefte, maar ook met vragen over de gevolgen van het ouder worden.

Uitgebreide informatie is te vinden op www.pleyade.nl.

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: