11 januari 2010 In de media

Santi Kolk: ‘ Dit geeft een heel fijn gevoel’

Santi Kolk kwam zater­dag voor het eerst sinds drie maan­den weer in actie voor Vitesse.
De 28-jarige aanvaller maakte tegen Kayserispor, in het duel om de der­de plaats van het toernooi om de Tuttur. com Cup in Antalya, prompt de enige treffer (1-1).

Het was een rentree om van te wa­tertanden, stelde Kolk naderhand.
„Het is lekker om zo terug te ko­men in het elftal”, sprak de Hage­naar, die in de rust in het veld was gekomen voor Lasse Nilsson. „Het is niet verkeerd als je er zo lang uit bent geweest en dan meteen weer een doelpunt maakt. Dit geeft me een fijn gevoel.”

Een achillespeesblessure hield hem sinds begin oktober aan de kant. In Belek trainde de langgelok­te aanvaller voor het eerst weer mee met de spelersgroep. „Het gaat goed met de achillespees”, al­dus Kolk. „Ik kan nog niet meteen met alles meedoen, ik moet het nog doseren. Maar over het alge­meen heb ik altijd fysiek wel goed in elkaar gezeten. Ik verzorg mijn lichaam goed en leef voor de sport. Dat betaalt zich nu uit. Ik ben tevreden over mijn spel en mijn terugkeer.”

Kolk heeft tijdens de feestdagen doorgewerkt aan zijn herstel. Te­gen Kayserispor speelde hij een halve wedstrijd, met amper een weekje trainen in de benen. Dat voedt de gedachte dat Kolk snel zal terugkeren in de basis. „ Zelf wil je altijd spelen”, zegt hij. „We moeten kijken of het medisch ver­antwoord is. Dat zal gebeuren in overleg met de medische en techni­sche staf. Ik wil zo snel mogelijk weer vanaf het begin spelen. Dat komt vanzelf wel. Het is voorbarig om nu al te zeggen of dat tegen NEC ( Vitesse hervat de competitie zondag bij de rivaal in Nijmegen, red.) al zal zijn. Ik zie wel hoe snel het gaat.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: