5 juli 2010 In de media

Santi Kolk: ‘Dit kwam op mijn pad’

Santi Kolk was opgetogen met zijn overgang naar 1. FC Union Berlin. Nadat de medische keuring maandag geen problemen opleverde, tekende de aanvaller een contract voor drie seizoenen.

"Het is heel simpel", zegt Kolk vanuit Berlijn. "Dit kwam op mijn pad en vanaf het eerste moment waren de mensen enthousiast over mij. De oefenwedstrijd na de competitie heeft mij deze transfer opgeleverd. In die wedstrijd speelde ik wel aardig en toe is het gaan spelen."

"Ik had meerdere opties, maar Union Berlin geeft mij het beste gevoel. Ik heb altijd al een keer in het buitenland willen spelen. Die kans kreeg ik al toen ik een stuk jonger was, maar dat heb ik destijds bewust niet gedaan. Het is weliswaar geen droom die uitkomt, spelen in de tweede Bundesliga, maar de club geeft mij een enorm goed gevoel en wie weet wat het seizoen gaat brengen."

Na drie jaar Vitesse speelt Kolk vanaf dit seizoen dus in een ander shirt. "Dat is best een vreemd gevoel. Ik heb mij vanaf dag één prima thuis gevoeld bij Vitesse. Natuurlijk had iedereen, ook ik, binnen de club gedacht dat de prestaties beter zouden zijn. Ik heb het zo goed mogelijk proberen in te vullen en ben daar aardig in geslaagd volgens mij. Enige smet is dat we niet minimaal één keer de play-offs hebben kunnen winnen. Die hadden we bijvoorbeeld ook afgelopen seizoen moeten halen. Ik had heel graag een keer Europees voetbal willen spelen met de club.

Santi Kolk meldt zich maandag bij de selectie, die deze week vrij heeft. "Vorige week is de groep een week weg geweest en hebben ze flink aan de conditie gewerkt. Daarom hebben ze nu een week vrijaf. Vanaf maandag ga ik beginnen. Ik heb er veel zin in."

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: