1 mei 2010 In de media

Kolk: ‘ Beter voor Vitesse om mij te verkopen’

Santi Kolk zit morgen mogelijk voor de laatste keer bij de selectie van Vitesse. De 28- jarige aanvaller heeft nog een contract tot medio 2011 bij de Arnhemse club.
„Voor de club en voor mij is het be­ter dat ze me verkopen”, zei Kolk gisteren. „Wanneer je zoals ik nog een jaar onder contract staat, dan is dat een logische redenering.”

Een jaar voor het aflopen van een verbintenis zijn er drie opties. Een: een tussentijdse verkoop, zodat de club nog een transfersom ontvangt voor de speler. Twee: de speler ver­lengt tussentijds zijn contract. En drie: de speler dient zijn contract uit en vertrekt vervolgens transfer­vrij naar een andere club.

De tweede optie, dat Kolk langer in Arnhem zal blijven, lijkt niet reëel. „ Over het verlengen van mijn con­tract ga ik pas nadenken als de club me een aanbieding doet. Maar dat heeft Vitesse tot op heden niet ge­daan”, zegt Kolk. „ Als dat zo blijft, dan is het dus of deze zomer weg of volgend jaar weg.”

De Hagenaar heeft afgelopen week onderzoek laten doen naar zijn heupblessure. „ Het gaat nu goed”, aldus Kolk. „Ik kan spelen tegen Utrecht. Ik ben blij dat we nog een wedstrijd spelen, omdat ik de hele week niet heb kunnen trainen.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: