20 november 2014 In de media

SBV: Ga Gastvrij om met Voetbalsupporters!

Rapport Raak Geschoten: Biedt Supporters service en gastvrijheid; high trust, high penalty.
Maar liefst 64 maatregelen zijn er om veiligheid rond het voetbalveld te regelen. Zelfs voor professionals een verassend hoog aantal. Risico-inschaling van wedstrijden (A, B of C) verdient heroverweging, maatwerk voor persoonsgerichte aanpak hooligans is noodzakelijk. Laat niet een voetbalfeest door een hele kleine groep verpest worden en pak het probleem gericht aan!

Supporters: Pak hooligans nu eens aan
In de ogen van supporters worden hooligans niet of nauwelijks aangepakt, aldus 'Raak Geschoten'. Professionals bevestigen dit in het rapport. Angst en een gebrek aan lef bij BVO's, gemeenten, politie en OM liggen hieraan ten grondslag

En nu?
Beke constateert dat er draagvlak is voor een stevige, persoonsgerichte aanpak. In het kader van normalisatie is een goede service en gastvrijheid van groot belang, meldt Beke. In Nederland vinden meer dan 6 miljoen stadionbezoeken plaats per jaar, laat deze supporters een goede ontvangst krijgen!

Medio februari 2015 komt de Voetbalwet weer aan de orde in de Tweede Kamer. Beke roept op om landelijk vanuit een onafhankelijk orgaan te kijken naar de fysieke infrastructuur, niveau van hospitality en veiligheidseisen die aan stadions worden gesteld.

SBV roept dan ook betrokken Tweede Kamerleden op hard mee te werken aan randvoorwaarden van gastvrije ontvangst van meer dan 6 miljoen betalende voetbalstadionbezoekers per jaar! Tjeerd van Dekken (PvdA) heeft zijn steun al toegezegd! Kamerleden zijn tevens van harte uitgenodigd om hierover met onze leden in gesprek te gaan op 15 januari 2015.

Informatie Supportersplatform Betaald Voetbal (SBV)

Volledige rapport Beke (PDF)
 

SBV

Hoofdsponsor: