8 mei 2021 In de media

Scheidsrechter Nijhuis gaf tijdens de wedstrijd toe dat het officieel een penalty was

Spartaan Adil Auassar was blij dat scheidsrechter Bas Nijhuis vrijdagavond geen strafschop gaf aan Vitesse na zijn handsbal. De 34-jarige middenvelder had tijdens het moment een onderonsje met Nijhuis en gaf na de wedstrijd toe dat het misschien toch wel een penalty was.

Tijdens de wedstrijd tegen Vitesse kreeg Auassar de bal in het eigen strafschopgebied ietwat ongelukkig op zijn handen, maar Nijhuis kende geen strafschop toe aan Vitesse. Auassar: “Ik schrok volgens mij. Ik heb mijn handen wel heel erg hoog he? Misschien is het ook wel een penalty”, lacht Auassar

“Hij (Nijhuis; red.) gaf aan dat het officieel een penalty is”, vertelt Auassar na afloop voor de camera van ESPN. “Maar de bal gaat de andere kant op en wordt tegen je aangeschoten en gaat niet richting doel”. “Toevallig is het nu in mijn voordeel dus heb ik makkelijk praten”, gaat de Sparta-middenvelder verder.

De niet gegeven strafschopsituatie ontstond bij een 0-0 stand in een wedstrijd die uiteindelijk met 3-0 door Sparta gewonnen werd.

Bron: Voetbalprimeur - Bew. SV / Foto's: SV

Hoofdsponsor: