4 december 2016 In de media

Scheids ‘durfde het anders te doen’

Hij gaf expres geen gele kaart, hoewel dat volgens de regels wel moest. Maar de KNVB prijst nu de actie van scheidsrechter Jochem Kamphuis tijdens de wedstrijd Vitesse – PEC Zwolle.
De Braziliaanse Vitesse-speler Nathan trok na zijn beslissende treffer in blessuretijd zijn shirt uit, om een ander shirt met opdruk te tonen. Dat mag niet, en kost een speler normaal gesproken een gele kaart. 

'Durf het anders te doen' 
Nathan was in tranen na zijn goal, vanwege de vliegramp in Colombia afgelopen week. Een groot deel van het eerste elftal van het Braziliaanse Chapecoense kwam daarbij om het leven. Op het shirt dat hij toonde, stond de tekst 'Força Chape', als steunbetuiging. 

Arbiter Kamphuis hield de gele kaart op zak na Nathans' emotionele actie. Terecht, vindt de KNVB. Operationeel directeur Gijs de Jong: 'Soms moet je durven het anders dan anders te doen en dat heeft Jochem perfect aangevoeld.'

Koesteren 
'Scheidsrechters zijn mensen van vlees en bloed en dat moeten we koesteren. Natuurlijk zijn er regels, maar dit was voor ons de uitzondering die de regel bevestigt.'

Nathan zorgde met zijn doelpunt voor de 3-1-eindstand. Onder de slachtoffers van de vliegramp bevonden zich twee van zijn vrienden.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: