1 november 2021 In de media

Scheidsrechtersbaas Wiedemeijer: ‘Goal moeten afkeuren maar Vitesse penalty ontzegd’

Scheidsrechtersbaas Reinold Wiedemeijer is niet blij met het optreden van scheidsrechter Martin van den Kerkhof en VAR-arbiter Robin Hensgens. Het duo ging bij het treffen tussen sc Heerenveen en Vitesse (1-2) twee keer in de fout.

In de 55ste minuut zaten Van den Kerkhof en Hensgens voor het eerst mis. Eerstgenoemde veranderde de bal toen van richting, waardoor Vitesse de 1-1 kon maken. Van den Kerkhof moest het spel eigenlijk stilleggen en een scheidsrechtersbal geven. Dat deed de arbiter niet, terwijl de VAR ook niet ingreep. “Dit ligt volledig bij de scheidsrechter”, vertelt Wiedemeijer bij Dit Was Het Weekend over de situatie. “Hij moest fluiten, dat weet hij ook en heeft hij toegegeven.”

“De VAR had natuurlijk in kunnen grijpen, maar die is gaan twijfelen”, vervolgt Wiedemeijer. “Die had zoiets van: wat gebeurt hier nou? Hij laat gewoon doorspelen, is dit geen veelbelovende aanval? De scheidsrechter zei op het veld dat er nog een paar stations tussen zaten. Het is natuurlijk kraakhelder dat je hier moet fluiten als scheidsrechter. De VAR is op het verkeerde been gezet, denk ik.”

Een kwartier later leek Vitesse recht te hebben op een strafschop, na een handsbal van Sven van Beek. Van den Kerkhof en Hensgens grepen echter opnieuw niet in. Wiedemeijer denkt dat het duo daar nu nog last van heeft. “Misschien voelen ze zich nog steeds niet lekker hiervan. Ze doen dit namelijk niet met opzet, ze willen het juist goed doen. Maar dat is niet gelukt.”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: