2 augustus 2018 In de media

Scherp aanvalstrio leidt Vitesse richting Zwitserse horde in Europa

Vitesse heeft donderdag de derde voorronde van de Europa League bereikt. De Arnhemmers wonnen in eigen huis met 3-1 van het Roemeense Viitorul, wat na de 2-2 in Constanta genoeg was. De formatie van trainer Leonid Slutsky treft nu FC Basel.
Vitesse liet na een twijfelachtig begin zien wie de baas was in Gelredome. De Arnhemmers lieten Viitorul in de eerste minuten nog hopen door de bal twee keer knullig weg te geven en zo de Roemenen kansen te geven. Doelman Eduardo bracht redding en de andere poging zeilde naast. Aan de andere kant kreeg Vitesse na ruim twintig minuten de eerste grote kans. Verdediger Rasmus Thelander kopte uit een corner tegen de lat.

Uit de daaropvolgende hoekschop was het wel raak voor Vitesse. Bij de tweede paal kopte Jake Clarke-Salter richting doel en Tim Matavz gaf het laatste zetje. De spits leek buitenspel te staan, maar de treffer werd niet afgekeurd. Hoewel Roy Beerens daarna nog hard uithaalde en de keeper tot een redding dwong en Bryan Linssen de lat raakte, stond het bij rust 'slechts' 1-0.

Vlak na rust leek de buit al binnen te zijn voor Vitesse. Linssen stond op de juiste plek om binnen drie minuten 2-0 te maken na een mislukte poging van Navarone Foor. Zo moest Viitorul drie keer scoren, maar door een snelle tegentreffer via Denis Dragus werd het wel weer wat spannender. Op aangeven van Mailson Lima maakte de aanvaller er 2-1 van.

Zo was het met ruim een half uur te gaan nog niet gespeeld in Arnhem, want één Roemeens doelpunt zou een verlenging betekenen. Vitesse ging op zoek naar 3-1 en die viel na 77 minuten via Beerens. De rechtsbuiten werkte de bal over de keeper van Viitorul in het doel. Daarmee was er van de Roemeense hoop weinig meer over.

Vitesse kan volgende week alweer aan de bak tegen Basel, dat woensdag werd uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League. Het Griekse PAOK Saloniki was over twee duels met 5-1 te sterk. De Zwitsers stelden donderdag Marcel Koller aan als nieuwe trainer. Bij FC Basel staat voormalig Vitesse-speler Ricky van Wolfswinkel onder contract. Vitesse speelt eerst thuis.