6 maart 2023 In de media

Scherpen erg verbaasd door verkiezing voorselectie Oranje: ‘Had niet het recht’

Vitesse-keeper Kjell Scherpen was erg verbaasd dat hij bij de voorselectie van het Nederlands elftal zat. De doelman was zelf totaal niet bezig met Oranje en vindt dat hij ook nog wat beter mag presteren bij zijn club.

“Ik vind mezelf nog niet zo stabiel presteren dat ik bezig was met het Nederlands elftal”, vertelt Scherpen over de verkiezing aan het Algemeen Dagblad. “Het is natuurlijk een mooi rijtje met mooie namen. Justin Bijlow is geblesseerd, Andries Noppert is nog niet fit dus ik wist ook wel dat er wat geschoven moest worden. Maar ik vond niet dat ik het recht had om daar aan te denken.”

Scherpen keepte tot nu toe zestien wedstrijden in dienst van Vitesse. De Arnhemse club huurt hem voor een seizoen van Brighton and Hove Albion. Scherpen is nog niet helemaal tevreden over zijn tijd bij Vitesse. “Het is een moeilijk en wisselvallig seizoen voor mij. Ik kwam hier na drie duels, toen het niet lekker liep. Je komt toch anders binnenkomen als je twee volle seizoen achter de rug hebt. Ik ben niet echt lekker in mijn ritme gekomen en dat is vervelend.”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: