21 februari 2021 In de media

Schmidt: ‘Als we met de sterkste ploeg waren begonnen, hadden we niet gewonnen van Vitesse’

PSV-trainer Roger Schmidt denkt dat zijn ploeg niet van Vitesse had gewonnen als hij met de sterkste formatie was gestart. Schmidt verraste door veel basisspelers rust te geven. In de tweede helft kantelde de wedstrijd nadat hij ze toch inbracht.

Schmidt gaf z’n spelers rust na de zware wedstrijd in de Europa League tegen Olympiakos van afgelopen donderdag. Ook de vliegreizen hakken er flink in bij de selectie van PSV. “Ik ben ervan overtuigd dat als we met de andere spelers waren we begonnen dan hadden we niet gewonnen. Nu konden ze invallen en het verschil maken”, citeert Voetbal International Schmidt.

“Ik ben erg blij en trots op de ploeg. Het was een lastige wedstrijd, zeker als je donderdag Europees hebt gespeeld”, aldus Schmidt tegen ESPN. “Zeker als je tegen zo’n sterke ploeg als Vitesse speelt. De spelers hebben het goed gedaan en verdienden de overwinning. De eerste helft was moeilijk, maar we hebben in onszelf geloofd. Een goede dag voor ons.”

“Het is geen kwestie van risico nemen. Het is nooit een garantie dat het werkt. Ik had het gevoel dat een paar spelers niet negentig minuten kon spelen. Dan moet je besluiten of je ze laat starten of inbrengt. Het was een goed besluit om ze in te brengen. Ze hebben hun kwaliteiten laten zien. We hebben zoveel kansen gecreërd en waren gevaarlijk, maar hadden eerder moeten scoren. Deze zege is verdiend.”

Veel spelers van PSV hebben moeite met het tempo waarin de wedstrijden worden afgewerkt, zegt Schmidt. “Alle spelers hebben rust nodig. Deze Engelse weken zijn voor iedereen nieuw, een grote uitdaging.”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: