20 november 2021 In de media

Schmidt: “We waren heel erg blij dat de fans weer terug waren. Maar het is niet anders, het zijn lastige tijden”

Roger Schmidt oordeelt niet over het besluit van het kabinet om de stadions in Nederland weer te sluiten voor publiek. Toon Gerbrands, de algemeen directeur van PSV, liet eerder deze week al weten niet achter het besluit te staan. Schmidt stelt dat de eindverantwoordelijken in Nederland geen gemakkelijke taak hebben.

Het feit dat er een tijdje weer mét publiek gespeeld kon worden, doet Schmidt beseffen wat de clubs in Nederland al die tijd hebben moeten missen. “We waren heel erg blij dat de fans weer terug waren”, zo vertelt hij op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Vitesse. “Iedereen kon het verschil zien. Maar het is niet anders, het zijn lastige tijden. We mogen gelukkig nog voetballen en moeten ons neerleggen bij het besluit van de overheid. Dat moet gerespecteerd worden.”

Schmidt wil niet oordelen en geeft aan dat de verantwoordelijken geen makkelijke taak hebben. “Ze moeten op iedereen letten. Niemand vindt het leuk, maar als zij denken dat dit het beste is om de besmettingen tegen te gaan… Dan moeten we daar maar respect voor opbrengen. Ze zullen hun redenen wel hebben.”

De PSV-trainer vergelijkt de situatie met die in Oostenrijk. “Daar hebben ze nu weer een totale lockdown. Alle regeringen moeten moeilijke beslissingen maken”, zo sluit hij af.

PSV – Vitesse 3 – 1
Eredivisie 2020 – 2021
Philips Stadion Eindhoven

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: