17 oktober 2010 In de media

Schotvaardig Roda JC in vijf minuten klaar met Vitesse

Roda JC had zondagmiddag geen enkele moeite met Vitesse. Mede dankzij twee doelpunten van aanvaller Mads Junker boekte de club uit Kerkrade de vijfde competitiezege in dit seizoen: 4-1.

Roda JC had maar vier minuten nodig om het thuisduel met Vitesse in zijn voordeel te beslissen. Tussen de 31ste en 35ste minuut liep de ploeg van trainer Harm van Veldhoven kinderlijk eenvoudig over de Arnhemmers heen: doelpunten van Arnaud Sutchuin Djoum (foto onder) en twee keer Junker zetten Roda binnen vijf minuten op een 3-0 voorsprong.

Junker, die in het begin van het duel nog twee grote kansen onbenut liet, voerde zijn competitietotaal in dit seizoen met zijn twee goals op naar vijf in acht wedstrijden. De Deense spits is nog twee treffers verwijderd van het honderdste competitiedoelpunt in zijn loopbaan.

Vlak na rust deelde Willem Janssen, die een van de twee goals van Junker had voorbereid, een nieuwe tik uit aan Vitesse door voor de mooiste treffer van de middag te zorgen. De middenvelder krulde de bal vanaf een meter van de achterlijn met links prachtig achter doelman Elroy Room: 4-0.

Niet lang daarna deed Julian Jenner nog wat terug namens de bezoekers, maar de kwakkelende ploeg van trainer Theo Bos ging niet beter spelen na dat doelpunt. Behoudens een grote kopkans voor Davy De Fauw en een door Room gekeerd schot van Junker kende de tweede helft weinig sportieve hoogtepunten meer.

Roda JC behoudt door de zege op Vitesse de vierde plaats op de ranglijst in de Eredivisie. Vitesse komt maar niet weg uit de onderste regionen. De nederlaag in Kerkrade was voor de Arnhemmers alweer de vijfde verliespartij van dit seizoen en de vierde in de laatste vijf competitieduels.