3 juni 2016 In de media

Schreuder en Fraser op shortlist van Vitesse

Alfred Schreuder en Henk Fraser zijn de voornaamste kandidaten voor de vacante trainersfunctie bij Vitesse.
De twee coaches staan op een shortlist van de Arnhemse club, zo bevestigen meerdere bronnen van De Gelderlander.Schreuder (43) is eerder als speler en assistent-trainer al in dienst geweest van Vitesse. Nadat hij zijn actieve loopbaan had afgesloten bij de Gelderse club, was hij begin 2009 een half seizoen assistent van hoofdcoach Theo Bos. Daarna ging Schreuder naar FC Twente. Momenteel werkt de Barnevelder in de Bundesliga bij TSG 1899 Hoffenheim. Hij is met de club in gesprek over het verlengen van zijn aflopende contract als assistent-trainer.

Fraser (49) is sinds februari 2014 hoofdtrainer bij ADO Den Haag. Daarvoor was hij assistent bij die club en jeugdtrainer bij Feyenoord en PSV. Zijn werkzaamheden als assistent in Den Haag combineerde Fraser een tijdje met de rol van assistent van bondscoach Cor Pot bij Jong Oranje. In die periode was Mohammed Allach, de huidige technisch directeur van Vitesse, technisch manager van de KNVB. Fraser heeft bij ADO een contract dat loopt tot medio 2017.

Vitesse is al weken op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, die Rob Maas zal opvolgen. Maas moest plaatsmaken, nadat de Arnhemse ploeg er onder zijn leiding niet in was geslaagd zich te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal.
 

NB: Wij plaatsen dit artikel van een derde bronpartij onder de nadrukkelijke vermelding ‘gerucht’. Een transfer is pas waarheid en definitief als het door Vitesse op de eigen site vitesse.nl wordt bevestigd.
 
Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: