24 november 2020 In de media

Scorebordjournalistiek: 10 jaar Vitesse, een bloedbad aan rode cijfers

In de nieuwste aflevering van scorebordjournalistiek bespreekt presentator Stef de Bont samen met Tom Knipping de stand van zaken bij Vitesse.

De Arnhemmers zijn boven verwachting begonnen aan het Eredivisie-seizoen maar de financiële huidhouding blijft een serieus probleem. Voor de negende keer in tien jaar tijd publiceerden de Arnhemmers een financieel verlies. Moeten de fans zich serieus zorgen gaan maken?

Dat wil niet zeggen dat Vitesse een ongezonde club is. SC Heerenveen en FC Groningen hebben een groter probleem. Daar zijn de operationele tekorten weliswaar kleiner, maar is er niet bij voorbaat dekking voor dat geld, zoals Vitesse dat wél heeft. SC Heerenveen en FC Groningen moeten die gaten dichten met transfers. Lukt dat niet, dan teren ze in op het eigen vermogen of moeten ze geld lenen. Bij Vitesse zet de eigenaar voor het seizoen voldoende geld op de rekening en stort hij bij als de nood aan de man komt. Momenteel ligt er een garantie tot de zomer van 2022. Daarmee blijft Vitesse een fascinerende club.

Beluister deze uitzending van ‘Scorebordjournalistiek’ (32 minuten): klik HIER

Voor het hele artikel: klik HIER

Bron: VI / Foto's: SV

Hoofdsponsor: