17 januari 2021 In de media

Scorende Buitink: “Het liefst slaag ik hier, want Vitesse is mijn cluppie”

Vitesse-spits Thomas Buitink mocht weer eens in de basis starten in de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Emmen (1-4). En daar genoot het talent zichtbaar van. Binnen twee minuten had hij de bal alweer in het net liggen. Positiviteit was bij de spits uit Nijkerkerveen ook nodig, want speeltijd is gering. Een vertrek behoort dan ook nog tot de mogelijkheden.

Buitink kijkt met een glimlacht terug op de wedstrijd. “De voorgaande jaren was deze wedstrijd altijd lastig voor Vitesse. Maar nu win je hem en kun je bovenin mee blijven draaien, dat is heerlijk. Dan is het natuurlijk ook top dat ik in de basis mocht beginnen en de kans kreeg. Ik was ook echt scherp vandaag.”

Dat bleek wel, want binnen twee minuten lag zijn eerste mogelijkheid al in het net. “Dat is wel heel lekker ja”, stelt Buitink. “Je moet altijd even inkomen, maar nu lag hij er snel in.”

‘Focus ligt op Vitesse’

De aanvaller was zaterdagavond dus blij, maar over het algemeen baalt de spits ook van de geringe speelminuten die hij krijgt. Een vertrek behoort dan ook nog bij de mogelijkheden in januari, al prefereert hij een zomerse transfer. “Er zijn clubs geïnteresseerd, maar mijn focus ligt op Vitesse. Dat klinkt wel heel cliché, maar ik kijk wel wat er op mij afkomt.”

Het liefst blijft Buitink wel bij Vitesse, maar dan zijn speelminuten wel vereist. “Ik hoop de tweede seizoenshelft hier te spelen, misschien niet in de basis, maar ik wil wel veel minuten maken. Natuurlijk vreet het aan mij dat ik niet zoveel speel. Als er een mooie uitdaging komt, zal ik zeker niet wegstappen. Maar het liefst slaag ik hier, want Vitesse is toch mijn cluppie.”

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: