23 oktober 2016 In de media

Scorende Foor krijgt Nijmeegse bagger over zich heen: “Ik neem het als een man”

Navarone Foor stond zondagmiddag volop in de spotlights. Hij was bij de fans van NEC de gebeten hond bij de derby met Vitesse, maar werd bijna de grote man voor de Arnhemse supporters.
Zijn goal was net niet genoeg voor de zege: 1-1.

"Het was nogal heftig", begint Foor tegenover FOX Sports over zijn middag in De Goffert. "Ik kon dit van tevoren wel verwachten en ik neem het als een man. Dit hoort bij voetbal als je zo'n overstap maakt, dan weet je dat die sentimenten ter sprake komen. Ik heb me erop voorbereid, wist dat het zou gebeuren. Ik sta er gewoon. Gewoon lekker voetballen."

Het blijkt dat Foor nog wel in Nijmegen woont. Hij blijft rustig doen, zegt hij zelf. En dat was te zien bij zijn 0-1. "Ik dacht afmaken, gewoon rustig blijven", aldus Foor, die niet uitbundig juichte. "Altijd respect blijven houden voor waar je begonnen bent, niet te uitbundig doen. Ik heb van tevoren nagedacht over wat ik zou doen. Gewoon rustig blijven."

Toch gaf Vitesse de voorsprong in de slotfase weg. "We hebben twee punten laten liggen, moeten meedogenloos zijn. We hebben het weggegeven. Dit moet een wijze les zijn. De volgende keer mag dit niet meer gebeuren. (…) Het was een hete middag. Ik heb het nog nooit meegemaakt, het is wel mooi om dit een keer mee te maken."
 

Voetbalprimeur – Bew. SV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: