28 mei 2014 In de media

Scout Janus van Gelder naar Vitesse

Vitesse heeft scout Janus van Gelder aangetrokken. Van Gelder komt over van RKC Waalwijk en tekent voor drie seizoenen in Arnhem.
Van Gelder is naast Marc van Hintum en Theo Janssen de derde aanwinst op het gebied van scouting.

Van Gelder staat in Nederland algemeen bekend als een topscout. Technisch directeur Mo Allach werkte bij de Brabantse club al eerder samen met de scout. Allach over de hereniging: "Ik ken Janus al langer. Hij wordt niet voor niets geroemd om zijn kwaliteiten. We hebben intensief samengewerkt en ik ben onder de indruk geraakt van zijn kwaliteiten als scout en zijn warme persoonlijkheid. Wij zijn erg trots dat we een scout van het kaliber als Janus aan Vitesse kunnen binden. Nu hebben we een volwaardig scoutingsapparaat staan waar Vitesse de komende jaren op kan bouwen."

Janus van Gelder over zijn overstap: "Het ontroerd mij diep dat ik RKC Waalwijk achter laat na een degradatie. Ik heb er schitterende tijden beleefd en die club zit in mijn hart. Na veel prachtige jaren bij RKC Waalwijk was ik toe aan een volgende stap. Vitesse kwam precies op het juiste moment. Ik ken al verschillende mensen bij Vitesse en heb in een eerder stadium prettig samengewerkt met Joost en Mo. Ik zie het als een uitdaging mijn kwaliteiten op een ander niveau te mogen tonen. Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe stap."

Vitesse

Hoofdsponsor: