10 mei 2014 In de media

Seizoen over voor Vitesse

Vitesse is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor Europees voetbal. De Arnhemmers liepen op het einde van het seizoen plek een tot en met vier van de competitie mis en verloren zaterdag ook de return van de Europese play-off wedstrijden in GelreDome van FC Groningen met 1-4.
De afgelopen twee seizoenen kwalificeerde Vitesse zich wel voor de Europa League. Trainer Fred Rutten werd in seizoen 2012 – 2013 met Vitesse vierde op de ranglijst en het seizoen ervoor werden de Euopese play-offs onder leiding van trainer John van den Brom gewonnen.

Trainer Peter Bosz had geen minimale plek op de ranglijst als opdracht van de club meegekregen. De doelstellingen voor dit seizoen waren attractief voetbal spelen en de jonge spelers aantoonbaar beter maken.

Het halen van Europees voetbal is volgens trainer Peter Bosz nooit een eis van de clubleiding geweest. Maar de trainer had ongetwijfeld zijn eigen verwachtingen met deze selectie en komt wellicht, net zoals de Vitesse-supporters, tot de conclusie dat het niet halen van Europees voetbal leidt tot een mislukt seizoen.

Nu rest een onverwacht lange zomerstop en kan Vitesse lering trekken uit dit seizoen. Er zal een spits bij moeten die er gelijk staat, nu Havenaar waarschijnlijk vertrekt, en er zal nagedacht moeten worden hoe je gehuurde spelers een vol seizoen lang scherp kunt houden als teamspelers in dienst van het elftal.

Er valt nog een hoop te evalueren voor men in Arnhem op vakantie gaat.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: