28 mei 2019 In de media

Seizoen Vitesse mislukt na harde nederlaag tegen FC Utrecht

Vitesse is er niet in geslaagd Europees voetbal binnen te slepen. De Arnhemmers verloren dinsdagavond kansloos met 0-2 van FC Utrecht.
De Arnhemmers wisten geen kans te creëren in eigen huis. Na de 1-1 in het eerste finaleduel hoefde Vitesse ook niet te scoren. Maar Utrecht deed dat na ruim een half uur wel: Cyriel Dessers schoot 0-1 binnen en dus moest Vitesse vol aan de bak.

Het tegendeel was het geval. De Utrechters bleven de bovenliggende partij. Pas in de tweede helft werd het verschil verdubbeld: 0-2 door Simon Gustafson. Hij mocht vrij op keeper Remko Pasveer af, omspeelde hem kinderlijk eenvoudig en legde de bal in de verre hoek.

Trainer Leonid Slutskiy wisselde daarop aanvallend en bracht Thomas Buitink in de ploeg. Mohammed Dauda mocht na een harde tackle het veld tien minuten voor tijd verlaten.

Vitesse wist met tien man niet meer in de buurt van de doelman van FC Utrecht te komen. En zo eindigde het seizoen van de Arnhemmers, die vijfde eindigden in de competitie, dus zonder Europees voetbal.

Omroep Gelderland / foto’s SV

Hoofdsponsor: