10 mei 2014 In de media

Seizoen Vitesse ten einde na thuisnederlaag tegen Groningen

Het seizoen van Vitesse is zaterdagavond als een nachtkaarsje uitgegaan. De equipe van trainer Peter Bosz ging op eigen veld in de return van de play-off ontmoeting met FC Groningen kansloos onderuit: 1-4.
Tjaronn Chery bracht de bezoekers voor rust aan de leiding. Na de theepauze kwam de thuisploeg via Davy Pröpper langszij, maar Richairo Zivkovic en twee maal Filip Kostic schoten alle Arnhemse hoop definitief aan diggelen.

Voor Vitesse was het erop of eronder. De geelzwarte formatie moest een 1-0 achterstand wegpoetsen om nog enigszins wat van dit voetbalseizoen te maken. Het eerste speldenprikje was echter voor de bezoekers. Een poging van afstand van Filip Kostic was een eenvoudige prooi voor Piet Velthuizen. De thuisploeg meldde zich voor het eerst via Davy Pröpper wiens schot uit de tweede lijn ruim over ging. De Gelderlanders grossierden in de openingsfase in slechte passes en meestal ontbrak ook de juiste eindpass. Wel meldde de nummer zes van de Eredivisie zich steeds vaker in de buurt van het doel van Groningen.

In echt grote kansen resulteerde het niet. Wel zeilde een schot van Marko Vejinovic en een kopbal van Mike Havenaar links naast het doel. De bezoekers waren even later wel trefzeker. Tjaronn Chery kreeg na knullig balverlies van Vitesse de ruimte om het veld over te steken. Er werd hem geen strobreed in de weggelegd. De voormalig ADO Den Haag-speler haalde van ver buiten de zestien uit en liet Velthuizen kansloos in de rechterhoek. Een enorme domper voor de Arnhemmers die nu drie treffers nodig hadden om de volgende ronde te bereiken. Zakarya Labyad was voor de rust nog dichtbij de gelijkmaker. Na een goede individuele actie vloog zijn geplaatst schot maar net rechts naast het doel.

Peter Bosz haalde in de rust Bertrand Traoré en Guram Kashia in de kleedkamer en bracht Valeri Qazaishvili en Dan Mori erin. Laatstgenoemde kon vlak na de pauze op het nippertje voorkomen dat Richairo Zivkovic de vrije doortocht kreeg. De andere invaller Qazaishvili kapte kort hierna knap zijn man uit, maar zijn afronding was bedroevend. Doordat Bosz zijn elftal in het tweede bedrijf met drie verdedigers liet spelen ontstond er veel ruimte achterin bij Vitesse. De Groningers profiteerden hiervan, maar lieten wel twee enorme kansen van Van der Velden en Zivkovic onbenut. Aan de andere kant viel het doelpunt na ruim een uur spelen wel. Pröpper vond op aangeven van Vejinovic de verre hoek.

De hoop van Vitesse was een minuut later echter al weer vervlogen. Zivkovic vond met een beetje geluk het net en zette zijn ploeg opnieuw op voorsprong. Kort hierna had het 17-jarig talent de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien, maar Velthuizen bracht knap redding op zijn inzet. Bij de gastheren leek het kruid verschoten. Het probeerde het nog wel maar kon weinig klaarstomen. Groningen was veel dodelijker, want Kostic zorgde uit een snelle uitbraak voor de 1-3. Labyad had nog wel een treffer verdiend, maar de lat zat zijn geluk in de weg. Ook een uithaal van Jan-Arie van der Heijden, knap gered door Bizot, leverde niets op. Voor Vitesse werd het allemaal wel nog erger, want Kostic zorgde via een heerlijke knal voor zijn tweede treffer.

Scoreverloop:
0-1 (25') Tjaronn Chery
1-1 (63') Davy Pröpper
1-2 (64') Richairo Zivkovic
1-3 (83') Filip Kostic
1-4 (89') Filip Kostic
 

Soccernews / Foto’s SV

Hoofdsponsor: