28 januari 2015 In de media

Seizoen voor Vitesse lijkt voorbij na deceptie in beker

Vitesse is door FC Groningen keihard uit de beker gestoten. In de Euroborg werd de ploeg van trainer Bosz met 4-0 verslagen.
Een uur lang was Vitesse de betere ploeg, maar het seizoen lijkt door de bekernederlaag voorbij voor de Arnhemse club.

Vitesse, met Djurdjevic in de spits en de 18-jarige Diks als rechtsback, was vanaf de aftrap de betere ploeg in de koude Euroborg. De ploeg van trainer Bosz startte fel, zakte iets meer in dan normaal en kreeg direct een aantal mogelijkheden. FC Groningen werd voor het eigen thuispubliek teruggedrukt en liep ook snel tegen twee gele kaarten op.

Hands Djurdjevic

Vejinovic en de gretige Djurdjevic waren dreigend. Ook was er al snel een schot van Pröpper die weer op zijn vertrouwde middenveld speelde. De beste kans was na een kwartier voor Qazaishvili. De Georgiër strandde na een goede actie op keeper Padt. In de rebound scoorde Djurdjevic, maar die had volgens scheidsrechter Kuipers al hands gemaakt.

Smerige charge Labyad

In de stromende regen in Groningen stond Vitesse goed georganiseerd en was het duidelijk de baas op het middenveld. De Gelderse ploeg, gesteund door een vol en enthousiast uitvak, liet dus duidelijk een ander gezicht zien dan zaterdag in Heerenveen waar het volledig werd overklast. Pröpper schoot halverwege de eerste helft rakelings naast. Vitesse kleunde er net als Groningen hard in en ging soms over het randje. Labyad maakte onnodig een smerige overtreding op De Leeuw. De vleugelspits kwam met te hoog been in, raakte De Leeuw vol en mocht met slechts geel niet mopperen. Ondertussen was Vitesse in de omschakeling opnieuw gevaarlijk. Maar Djurdjevic en ook Pröpper konden niet scoren.

Vitesse sterker

Vitesse domineerde dus, maar verzuimde zoals zo vaak de kansen te benutten. Na een slim balletje van Pröpper had Vitesse opnieuw de kans toe te slaan. Labyad had na een prima loopactie ineens een vrije doortocht maar werd licht aangetikt door Kappelhof. Die kreeg slechts geel omdat ook Botteghin nog meeliep en had gat had kunnen dichtlopen. Ook Djurdjevic was op slag van rust nog dichtbij een verdiende voorsprong, maar stuitte ook weer op Padt.

Rood Kashia, penalty Groningen

Na de pauze bleef Vitesse beter. Qazaishvili werd volledig vrij voor Padt gezet, maar de kleine middenvelder faalde hopeloos en lepelde de bal over het doel. Djurdjevic vocht zich langs Kappelhof, maar het leverde opnieuw niets op. Na een uur éénrichtingsverkeer kreeg FC Groningen plotseling een penalty. Kashia maakte ongelukkig hands op de doellijn maar Kuipers kon niet anders dan de aanvoerder met rood wegsturen. De Leeuw stuitte vanaf elf meter eerst nog op Room, maar Chery scoorde alsnog voor de Groningers door alert te reageren.

Bekerdroom in duigen

Twee minuten later lag de bekerdroom voor Vitesse in duigen. Labyad vergat te stappen voor buitenspel, Antonia stak de bal op De Leeuw, die Van der Heijden te slim af was. Met een bekeken schot passeerde De Leeuw keeper Room en het stond 2-0. De Leeuw had het bekerduel daarna in het slot moeten gooien, maar faalde één op één met Room. Vitesse nam veel risico, maar stortte na de achterstand ook in elkaar.

Kater compleet

In de slotfase gooide Van Nieff nog meer zout in de Arnhemse wonden. Diks liet de verdediger veel te makkelijk binnendoor komen en met een fantastisch schot in de kruising was alle spanning in de sfeervolle Euroborg weg (3-0). De afstraffing werd nog groter voor Vitesse toen Kieftenbeld ook nog 4-0 maakte. Van der Heijden kopte de bal in de voeten van de Groningen-aanvoerder en de kater voor Vitesse was compleet.

Opstelling: Room, Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Vejinovic, Qazaishvili (70.Leerdam), Pröpper; Ibarra, Djurdjevic, Labyad
 

Omroep GLD / Foto SV

Hoofdsponsor: