4 juni 2010 In de media

Selectie Beloften 2010|2011 bekend

De selectie van de Beloften voor het seizoen 2010|2011 is bekend. Zes spelers van afgelopen seizoen blijven deel uitmaken van de selectie, zes spelers maken de overstap van de A1 en één speler komt van buitenaf.

De selectie voor het seizoen 2010|2011:

Sebastiaan van der Sman
Cagri Kodalak
Burak Tekay
Barry Beijer
Michael Vakalopoulos
Roy de Ruiter
Patrick ter Mate (tweede jaars A-junior)
Just Berends (tweede jaars A-junior)
Raynick Damasco (eerste jaars senior, komt uit de A1)
Qendrim Gashi (eerste jaars senior, komt uit de A1)
Ted Heyckmann (eerste jaars senior, komt uit de A1)
Hayri Pinarci (eerste jaars senior, komt uit de A1)
Mourad Besselink (Arnhemse Boys)

* er is nog ruimte voor één speler;

Trainer van Jong Vitesse/AGOVV wordt Gerry Hamstra


Jong Vitesse profiteert flink van eigen jeugd

Jong Vitesse bestaat ko­mend seizoen voornamelijk uit ei­gen jeugd. Vooralsnog is Mourad Besselink van Arnhemse Boys de enige speler van buiten de prof­club in de selectie. Wel is er na het wegvallen van Soufiane Lagmouchi ( naar AG­OVV) nog een vacature. „We stre­ven naar een selectie van twaalf man, dus is er ruimte voor nog één speler”, bevestigt Ted van Leeuwen, die de taken van tech­nisch directeur Marc van Hintum heeft overgenomen. „Het is niet eerder voorgekomen dat zo veel ei­gen jeugdspelers de overstap ma­ken.”

Vitesse heeft de ontwikkeling van de eigen jeugd nadrukkelijk als speerpunt van beleid gemaakt. Liefst zes spelers komen over van de A-junioren, die dit seizoen kam­pioen van de eerste divisie zijn ge­worden: doelman Patrick ter Mate (tweede jaars A), Just Berends (tweede jaars A), Raynick Damas­co, Qendrim Gashi, Ted Heyck­mann en Hayri Pinarci (allen eer­ste jaars senior).

Van de huidige ploeg blijven: doel­man Sebastiaan van der Sman, Ca­gri Kodalak, Burak Tekay, Barry Be­ijer, Michael Vakalopoulos en Roy de Ruiter. Nieuw is Mourad Besse­link van Arnhemse Boys.

Vitesse.nl/De Gelderlander

Hoofdsponsor: