16 december 2010 In de media

Selectie in voorbereiding op duel tegen NAC

Vitesse trainde donderdag 16 december op het veld van GelreDome. Anders dan normaal werd er niet in, maar buiten het stadion getraind. Vitesse speelt zaterdag de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop in Breda tegen NAC.

Het veld van GelreDome lag buiten en Albert Ferrer maakte daar donderdagochtend gebruik van hier te trainen in plaats van op Papendal. De voorlaatste training voor het duel tegen NAC Breda was vooral een tactische training. Ferrer trainde met 24 spelers, de enige afwezige donderdag was Alexander Büttner. Na vele tactische oefeningen werd de training afgesloten met een partijspel van 11 tegen 11.
NAC Breda behaalde afgelopen woensdag haar eerste uitoverwinning van dit seizoen. Het inhaalduel tegen Excelsior werd met 3-1 gewonnen. Matthew Amoah, één van de doelpuntenmakers, moest in Rotterdam geblesseerd naar de kant. NAC Breda meldt dat de oud-speler van Vitesse waarschijnlijk een gescheurde bovenspier heeft opgelopen. Dit betekent dat Amoah er tegen Vitesse zaterdag niet bij is.

In het eigen stadion is NAC Breda moeilijk te verslaan. Van de tien thuiswedstrijden werden er acht gewonnen. Er werd alleen gelijkgespeeld tegen AZ en verloren van Roda JC. Afgelopen zaterdag wist de ploeg van trainer Gert Aandewiel en John Karelse met 3-1 te winnen van FC Utrecht. In GelreDome werd het eerder dit seizoen 0-0. Vitesse speelde een prima thuiswedstrijd, kreeg legio kansen maar wist niet tot scoren te komen.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: