1 maart 2019 In de media

Serero krijgt de voorkeur boven Foor bij Vitesse

Thulani Serero verdringt Navarone Foor uit de basis van Vitesse. De Zuid-Afrikaan is hersteld van een liesblessure en lijkt aan de aftrap te staan tijdens de thuiswedstrijd tegen NAC Breda, zaterdag om 20.45 uur.
Serero miste afgelopen weekeinde nog het uitduel met FC Emmen (0-3), maar trainde deze week volledig mee met de selectie van de Arnhemse eredivisionist. Op basis van de oefensessies lijkt Serero de voorkeur te krijgen boven Foor.

Matus Bero behoudt zijn rol als centrale middenvelder in het 4-4-2-systeem van Sloetski.

Het aanvalsduo wordt gevormd door Mohammed Dauda en Bryan Linssen. Dauda maakte tegen Emmen zijn basisdebuut en scoorde. De Ghanees stond donderdag niet op het trainingsveld vanwege wat pijntjes. Hij werkte binnen een individueel programma af, maar is fit genoeg om te spelen. Linssen ontbrak vrijdag op de training. De Limburger heeft nog wat nekklachten en bleef uit voorzorg binnen. Hij kan normaal gesproken gewoon spelen.

Bij Vitesse ontbreken Tim Matavz (kuitbeen) en Oussama Darfalou (enkel) door blessures. Chelsea-huurling Charly Musonda is nog niet wedstrijdfit. Het herstel van Matavz voorloopt voorspoedig. De Sloveense spits sluit langzaam aan bij de groepstrainingen.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Eduardo; Karavaev, Doekhi, Clarke-Salter, Clark; Ødegaard, Bero, Serero, Büttner; Dauda, Linssen.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: