2 augustus 2019 In de media

Serero over transferwens: ‘De club kent mijn situatie’

Thulani Serero begint zaterdag aan zijn derde seizoen bij Vitesse. Het is alleen de vraag of de Zuid-Afrikaan aan het einde van deze maand ook nog bij de Arnhemse club speelt. De middenvelder heeft een aflopend contract en staat open voor een transfer.
Serero (29) hield zich vrijdag na de afsluitende training voor de topper tegen Ajax op de vlakte over zijn vertrekwens. ,,De club kent mijn situatie”, zei hij. ,,Iedere voetballer wil steeds hoger en hoger komen in zijn carrière. Het is geen geheim dat ik ambities heb.”

De international speelt sinds 2017 bij Vitesse, nadat hij bij Ajax op een zijspoor was beland. In Arnhem heeft Serero zijn carrière nieuw leven ingeblazen. Hij is de sterkhouder op het middenveld. Wil Vitesse nog een transfersom aan Serero verdienen, zal de club hem deze zomer moeten verkopen. ,,We zullen zien wat er de komende weken nog gaat gebeuren”, zei hij. ,,Ik ben nog steeds hier. Mijn focus ligt daarom op Vitesse. Ik moet mijn hoofd bij onze wedstrijden houden.”

Serero start zaterdag tegen Ajax in de basis. Ook al keerde hij pas vorige week terug bij Vitesse. De middenvelder was met zijn land actief op de Afrika Cup en had daarna twee weken vakantie. ,,Ik heb natuurlijk wat uitgerust, maar ben ook blijven trainen. Het was daardoor niet zwaar om weer aan te sluiten. Ik ben fit.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: