8 december 2018 In de media

Serero: ‘We willen niet opnieuw punten morsen’

Het slotakkoord van speelronde vijftien in de Eredivisie is voor Vitesse. Zondagmiddag brengt de ploeg van hoofdtrainer Leonid Slutskiy een bezoek aan hekkensluiter NAC Breda. In gesprek met Slutskiy en middenvelder Thulani Serero blikt Vitesse TV vooruit op dit treffen.
Een week geleden bleef Vitesse in GelreDome op een 1-1 gelijkspel vs FC Emmen steken. “Het was een lastige wedstrijd. We waren de bovenliggende partij, maar vergaten de wedstrijd te ‘killen’. Dat probleem hebben we vaker”, legt Serero de vinger op de zere plek.

Strafschop
Enkele minuten voor tijd kreeg Vitesse vanaf de stip de uitgelezen mogelijkheid om de zege over de streep te trekken. Bryan Linssen gleed echter uit, waardoor zijn penalty over vloog. “Dat was een teleurstellend moment, we hadden een tweede doelpunt moeten maken. Ik heb respect voor FC Emmen, maar wij moeten gewoon van hen winnen”, meent Slutskiy.

Vroegtijdig beslissen
Zondag wacht NAC Breda. De Brabanders zijn met acht punten uit veertien wedstrijden drager van de rode lantaarn. “We moeten ervoor zorgen dat we het duel vroegtijdig beslissen”, vertelt Serero. “Elke kans moet raak zijn. We willen niet opnieuw punten morsen.”

Vorm
Slutskiy heeft vertrouwen in zijn elftal. “Het team steekt in een goede vorm. Helaas gaat dat niet altijd gepaard met een goed resultaat. We hebben de drie punten hard nodig. Als we uitgaan van onze eigen kwaliteiten, dominant aan de bal zijn en de controle hebben, moet dat lukken”, besluit Slutskiy.

Geblesseerden
Bij Vitesse ontbreken zondagmiddag de geblesseerden Tim Matavz (kuitbeenbreuk), Arnold Kruiswijk (rug), Charly Musonda (knie), Maikel van der Werff (knie) en Jake Clarke-Salter (enkel). Het duel in het Rat Verlegh Stadion vangt aan om 16.45 uur.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: