10 februari 2010 In de media

Serginho Greene is ontevreden

Controleur is tegen Sparta betrokken bij beide treffers (1-1)
Het gebeurt niet zo vaak dat Vitesse in de slotfase toe­slaat. Bij Serginho Greene bleef de euforie gisteravond na het gelijke spel bij Sparta echter achterwege.

Serginho Greene was de hoofdrolspeler in het tref­fen tussen Sparta en Vites­se ( 1- 1). De 27- jarige Am­sterdammer ging in de fout bij de 1-0 van Erik Falkenburg en maakte dat goed met de gelijkmaker, vlak voor tijd.

„Het was mijn man. Ik liet hem lo­pen en mag die fout niet maken”, zei Greene over het eerste doel­punt. En over de 1-1, die hij op de doellijn inschoot: „Ik dacht ‘ik druk hem er maar duidelijk in’.
Dan weet je zeker dat het een doel­punt is. Lasse (Nilsson, red.) zei net dat de bal er anders niet in was gegaan.”

Een remise was voor Vitesse geen verkeerde oogst op Het Kasteel, waar de Arnhemse ploeg lange tijd slecht voetbalde op een moei­lijk bespeelbaar veld. Toch was Greene niet tevreden. „ Als ik kijk welke kansen we hebben gehad.
Dan moeten we vaker scoren en drie punten pakken”, aldus Greene. „Het is dit seizoen ook wel eens andersom geweest. Zoals tegen Utrecht. Dan krijgen wij laat een treffer tegen. Nu zit het op dat vlak mee. Maar als je ziet dat we in het laatste kwartier drie, vier goe­de kansen krijgen, dan is het ook verdiend dat je scoort.”

Het was opvallend dat Vitesse het beste spel speelde na de tegentref­fer. „Normaal ga je de lange bal spelen, maar wij bleven voetbal­len”, stelde Greene. „ Als je zo voet­balt als wij deden, dat vind ik knap. Na de 1-0, dan moeten we.
En dan zie je dat we kunnen voet­ballen. Als we bij de zestienmeter zijn, dan moeten we meer schie­ten. Maar ik vind dat we vandaag veel voetbal van achteruit hadden.
We moeten beseffen dat we goed kunnen voetballen als we blijven voetballen en niet de lange bal spe­len. Het is een proces waaraan we werken. Alles moet beter. Als we starten zoals we vandaag eindig­den, dan pakken we meer pun­ten.”

Greene begon als controlerende middenvelder, zijn vaste positie in het Arnhemse team, maar na de blessure van Civard Sprockel ging hij een linie naar achteren. Tot vreugde van de voetballer. „Dat is vertrouwder voor mij. Maar ik voel me op het middenveld ook sterker dan in de eerste wedstrij­den. We hebben tegen veel ploe­gen gespeeld die inzakken. Dan krijg ik minder de bal, speel ik meer dienend. Maar het gaat steeds beter.”

Zondag gaat Greene met zijn ploeg op bezoek bij VVV in Venlo. Het is telkens onvoorspelbaar wat de wisselvallige ploeg gaat doen, maar Greene is optimistisch over het perspectief van Vitesse. „ Als we zo doorgaan, en minder onno­dige doelpunten tegen krijgen, dan denk ik aan het linkerrijtje. Dat hangt van ons zelf af. We worden nooit weggespeeld, dus moeten we het zelf doen.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: