7 juli 2011 In de media

Toptalent zet Vitesse voor het blok met financiële eisen

Vitesse heeft met doelman Marko Meerits de eerste versterking binnen en hoopte met Renato Ibarra en Radosav Petrovic nummer twee en drie te kunnen presenteren.

Nu lijkt de komst van Ibarra zo goed als afgerond, de Ecuadoriaan ondergaat donderdag de medische keuring, of Petrovic volgend seizoen in Arnhem speelt is nog maar de vraag.

De 22-jarige Serviër stelt hoge financiële eisen waaraan Vitesse op dit moment niet wil voldoen, meldt Omroep Gelderland. In een eerder stadium leek een transfer van de middenvelder een feit, maar inmiddels is het dus weer onduidelijk of Petrovic naar Arnhem komt. Twee jaar geleden debuteerde hij in de Servische nationale ploeg en sindsdien speelde hij achttien interlands. De spelverdeler is één van de schakels in het team bij Partizan Belgrado, dat de laatste drie seizoenen telkens de landstitel voor zich wist op te eisen.

De komst van de 21-jarige Ecuadoriaan Ibarra lijkt een stuk zekerder. Er ligt voor hem een contract voor drie seizoenen klaar en de rechtsbuiten, die overkomt van El Nacional, ondergaat donderdag de medische keuring. “Een heel groot talent uit Zuid-Amerika”, aldus technisch directeur Ted van Leeuwen.

Voetbalzone

Hoofdsponsor: