17 september 2018 In de media

Sfeer in de groep is geweldig, maar daar hoort ook resultaat bij

In Zwolle stonden twee helden op bij Vitesse. Tim Matavz leverde de doelpunten af. En Eduardo zorgde voor een ‘clean sheet’, de heilige graal van een keeper. Ze roemden de teamsfeer in Arnhem.
Hij voelde aan zijn rug en alle alarmbellen gingen af bij Vitesse. Er was al een waslijst aan blessures in het Arnhemse kamp. Dat kon er dus niet bij. Maar Eduardo stelde iedereen gerust. ,,Dat is kunstgras, hè”, zei de Portugees. ,,Dat ben ik niet meer gewend. Dat is toch een harde ondergrond.”

Geweldige reddingenEduardo Dos Reis Carvalho, woensdag wordt hij 36 jaar, had zich zondagavond ook wel ingespannen in Zwolle. De huurling van Chelsea hield Vitesse met enkele geweldige reddingen op de been. ,,Daar sta ik voor”, sprak de doelman, nuchter als altijd. ,,Maar het is wel lekker voor het team van waarde te zijn.”

De Portugees had zelf ‘best’ genoten. ,,Ik ben bij Vitesse helemaal op mijn plek”, sprak hij. ,,De club is geweldig, de sfeer in het team is geweldig. En ik kan mijn ding weer doen. Ik heb in twee jaar bij Chelsea nauwelijks wedstrijden gespeeld. Dat is het lot bij een grote club, maar ik had daar wel moeite mee. Ik heb nog de meeste minuten gemaakt bij Chelsea Onder 23 jaar. Ja, daar paste ik met mijn leeftijd perfect bij. Daarom: dit is top. Elke week in dat stadion staan en vechten voor een resultaat. Ik geniet in de eredivisie.”

Tim Matavz ook. Hij vervulde zijn rol als goalgetter. De twee doelpunten zorgden voor een gevoel van eerherstel bij Vitesse. ,,Want na Ajax (4-0 verlies, LL) was een zege toch wel nodig”, zei de Sloveen. ,,En wij zeggen allemaal wel dat de sfeer in de groep geweldig is, maar daar hoort dan ook resultaat bij. Anders komt dat soort uitspraken niet over. Dit hadden wij echt even nodig.”

Luizig als een sluipschutter sloeg Matavz toe in Zwolle. ,,Het zijn situaties op gevoel”, legde de Sloveen uit. ,,Die kopbal is bewust, hoor. Maar er komt ook geluk bij kijken. Het tweede doelpunt is anticiperen op een situatie. Op dit kunstgras loopt de bal stroef. Dus moet de terugspeelpass (van Yousef Namli van PEC, LL) hard en zuiver zijn. Dat was niet het geval. Ja, daar word ik dan blij van.”

Het beste zijn nu de cijfers, stelde Eduardo. ,,We hebben gewonnen. We hebben voor de tweede keer een clean sheet. En we staan weer bij de subtop. Dat is nu het belangrijkste. We hebben dit als team neergezet. Op karakter. Daar ben ik nog het beste over te spreken.”

Hoofdsponsor: