24 september 2019 In de media

Sfeerverslag van het Airborne-duel Vitesse vs Fortuna Sittard

De wedstrijd tussen Vitesse en Fortuna Sittard stond zaterdagavond 21 september in het teken van De Slag om Arnhem.
De Supportersvereniging Vitesse en Vitesse organiseren jaarlijks de Airborne-wedstrijd in september, waarbij we de veteranen eren voor bewezen diensten. De Slag om Arnhem vond precies 75 jaar geleden plaats. Maar liefst 20.800 toeschouwers waren in het bijna uitverkochte GelreDome getuige van een prachtig eerbetoon.

De spelers van Vitesse en Fortuna Sittard betraden het veld met een sfeervolle opkomst. Het Lest We Forget-spandoek, de doedelzakspelers, abseilers én academie-spelers, die in een V stonden opgesteld, zorgden voor een mooie entree. Even daarna werd er een minuut stilte in acht genomen voor de veel te vroeg overleden Fernando Ricksen. Ook werd de voormalige rechtsback in de tweede minuut toegezongen door zowel de Vitesse- als Fortuna-supporters. Na 75 minuten klapte GelreDome voor de veteranen om hen zo te bedanken voor bewezen diensten. 

Zo werd het een prachtige en gedenkvolle avond, die uiteindelijk winnend werd afgesloten door Vitesse: 4-2. Hieronder een greep uit de foto’s die zijn genomen tijdens de bijzondere Airborne-wedstrijd.

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: